Configurare server VPS

Azi mi-am achizitionat un server VPS, deci sunt ca si voi la inceput si trebuie sa invat cum se configureaza sui se utilizeaza un astfel de server. Ma bazez in general pe cunoastintele IT si pe experienta acumulata cand foloseam Apche si MySQL pe serverul local, in general ar trebui sa fie cam tot aia. O problema ar putea fi insa securitatea, caci la administrarea site-urilor hostate aici nu cred ca va fi o problema, ai de adaugat un domeniu sau subdomeniu si apoi lucrezi pe ftp si apoi din WordPress.

Am ales Debian 6 32bit with Webmin/Virtualmin/LAMP, pentru ca asa cel putin cei de la hosting pot transfera ei totul si cel putin cat voi avea cPanel-ul gratuit, o sa fie bine, sp[er eu. Sper ca odata cheltuiti cei aproape 80 de euro pe sase luni sa scap de probleme, investitia totala ajungand acum la 200 de euro anual pe hosting, pentru 3 IP-uri – unul dintre conturi fiind deja platit pe doi ani, deci macar cu atat sa ma aleg.

Cica ar trebui sa schimb parola, insa sincer nici nu stiu daca am pus una, am sa astept sa vad ce spun cei de la Host. Apoi ar trebui dat numele hostului, dar se pare ca l-am dat deja cand am platit.

Dupa aceea setati fisierul hosts, cautati cu WinSCP fisierul si deschideti-l – vezi: /etc/hosts

vps-configurare

Configurare server VPS

Eu sper ca am scapt de chestiile astea, desi inca nu stiu ce namservere am, stiu doar IP-ul VPS-ului, car enici asta nu stiu ce inseamna de fapt. Pana se misca ceva ramane sa studiez si sa adaug pe masura ce invat si eu, iar daca tu stii cate ceva, hai sa dam o mana de ajutor cititorilor!

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.