Cosul minim la romani – de cati bani ai nevoie lunar

Recent nu stiu ce studiu arata ca unui roman singur ii sunt necesari 2.552 lei pentru un trai decent, adica undeva pe la 500 de euro lunar, la doua persoane le-ar trebui aproape dublu, 4.146 lei iar daca vin copii e dezastru, 5.551 lei pentru un copil si tocmai 6762 la doi copii. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa ai trei sau patru copii. Din start sa amintim ca aici s-a facut un fel de calcul pentru cei ce au rata la banca pentru casa – 1781 de lei! Deci teoretic doi minimi pe economie proaspat casatoriti nu vor avea o casa niciodata! Asta este cam adevarat din pacate. Aceste calcule sunt pentru cosul minim din 2018, la anul mai vedem, mai ales ca preturile cresc si leul scade!

Cosul minim la romani – de cati bani ai nevoie lunar

Cosul minim in ceea ce priveste mancarea este de 20 de lei pe zi, deci cel putin 600 de lei de familie sunt necesari ca sa mancam decent – o familie cu doi copii. Cand ma gandesc ca noi dam cam atat fara copii, cred ca undeva s-au incurcat la calcule. Culmea este ca la nici o mie de euro pe luna, o familie cu doi membri deci fara copii ar avea bani sa-si ia o casa in rate cu cred ipotecar, ceea ce sincer mi se pare cam anapoda – adica ireal.

Daca ma uit si vad ca 100 de euro lunar sunt oprevazuti pentru cheltuielile cu casa – apartamentul, adica ai sau nu ai casa, astea le platesti – rezulta ca o persoana singura este sortita esecului total. Nu mai zic ca anumite probleme de sanatate nu sunt acoperite de stat, asadar sincer sa fiu, ma gandesc cu groaza la ce inseamna sa fii roman din clasa de mijloc!

Coșul minim

Coșul minim la romani – de câți bani ai nevoie lunar

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.