Cristian Onetiu da sfaturi pentru antreprenori

Am ajuns fara sa vreau sa vad un videoclip pe canalul de YouTube a lui Cristian Onetiu – TOP 500 in revista Forbes si mai recent mare investitor la Imperiul Leilor la Pro TV. Averea lui Cristian Onetiu este imensa, dar stau si ma intreb daca a facut-o datorita norocului sau datorita altor calitati. Ma intreb pentru ca dupa ce am vazut ce sfaturi dadea prin 2017, luna noiembrie – am tras concluzia ca fie e naiv, fie se joaca cu mintea unor oameni simpli, fara mare experienta antreprenoriala.

Cristian Onetiu da sfaturi pentru antreprenori

Facem si noi un experiment, scriem azi despre averea lui Cristian Onetiu, apoi verificam cate persoane se intereseaza lunar de acest subiect sau de cele conexe. Cum? Simplu, vedem statisticile din WMT si tragem concluziile. Asa cum ziceam la inceputul articolului, omul ne da 10 idei de afaceri de acasa. Sa scriem articole de exemplu, recenzii la nu stiu ce produse si sa ne apucam de afiliere. Daca ar sti el ce concurenta e pe nisa asta, cat este de munca, probabil ca ne propunea sa ne angajam la el la firma [ teoria lui este ca ar trebui sa ai fond de salarii de 30% din venitul net, cu un profit net de 20%! ].

Omul stie ceva, a prins spilul afacerilor, asta e sigur, doar ca de la micul bisnitar cu haine second hand, mentalitatea nu s-a prea schimbat. Asta este evident o parere personala, superficiala, fara un research prea amanuntit. A dat faliment de patru ori, ceea ce pare verosimil la un astfel de comportament antreprenorial. Adica bazat mai mult pe noroc si intuite decat pe calcule economice.

Evident ca povestea de succes a lui Cristian Onetiu se numeste Life Care – o chestie internationala, pentru care a avut o viziune. Una buna se pare! Dar avand in vedere ca stiu povestea din spatele pilulelor de slabit, am sa tac. Am insa o chestie de zis: ai nevoie de mult curaj sa faci ce a facut el. Asta este o cerinta primordiala daca vrei sa fii miliardar! Daca as avea si eu curajul lui, as imprumuta 100.000 de euro si i-as face ambasadori ai WikiShop pe Horia Brenciu, Virgil Iantu, etc. As avea 50% sanse sa ajung in top!

Evident ca nu vreau sa spun ca asa a facut Cristian Onetiu, adica a imprumutat bani. Dar ca idee, tot asta a facut: a vandut online – azi online-ul este mama afaceristilor – produse smechere. Gen sampon cu acid hialuronic, la 109,99 lei! Si DA, cumperi la pretul asta redus de la 138 de lei, o jumatate de litru de sampon care sincer nu ma prind ce facem ca daca ma iau dupa cei de la BBC, reteta clasica a samponului e cea mai buna. Restul sunt ambalate ca sa te faca sa cumperi, 3 sau 4 in unu, care intineresc si te fac mai desptept!

Hai sa fiu sincer, stiam deja ca pentru a deschide Life Care, Cristian s-a imprunutat de la fratele sau, probabil pentru a minimiza riscul. ce sa-ti faca fratele daca dai a 5-a oara faliment? Nimic, ca nu e banca si nu trimite recuperatorii dupa tine.

Cristian Onețiu

Cristian Onețiu da sfaturi pentru antreprenori

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.