E sau nu e criza de angajati?

Am obosit sa tort citesc ca in Romania nu mai gasesti oameni sa-i angajezi, asa ca am decis sa mai scriu un articol pe tema asta. Am mai intrebat de ce nu fac cursuri cu cei pe care vor sa-i angajeze, n-am primit niciun raspuns. Nu am aflat nici de ce dau salarii asa de mici, poate pentru ca sa nu gaseasca pe nimeni bine pregatit in domeniul respectiv. Aud mereu ca lumea nu vrea sa munceasca si ca sta pe social. Pe bune? Eu am impresia ca e mai mult o abureala, ca lumea ar vrea sa munceasca, dovada sut cei plecati afara pe salarii mai mari. Acolo cum de i-au angajat?

E sau nu e criza de angajati?

De ce nu vreau sa ma relochez la Vascautii de Vale? Pai pentru ca nu-mi oferi ceva care sa ma motiveze, evident! Tinerii nu vor sa munceasca pe bani putini? Pai el din ce ai vrea sa se intretina, din vorbe frumoase si promisiuni fara acoperire? N-am mai vazut de mult anunturi de angajari cu salariul trecut in anunt, nu mai zic de salarii decente, de peste 500 euro in mana. Desi sincer eu as misca doar de la 2500 in sus! Euro, nu RON. Da, pare mult dar si face, asa ca fie nu au nevoie de muncitori ci de sclavi, fie nu ai o firma profitabila si sincer nu vad de ce as veni la tine.

 Ne lamentam ca nu vine lumea sa munceasca la noi, dar cu siguranta platesti prea putin pentru ca angajatul sa se simta motivat si mai ales sa se poata intretine decent. O chirie de 700 de lei pe luna, un concediu pe am si deja nu prea vad cum o scoti la capat cu salarii de genul 2000 de lei in mana! Ne-au plecat oamenii din tara, dar oare de ce? Nu pentru salarii mai bune? Ce asteapta firmele? Sa ajunga muncitorii de la noi sa stea toti pe minimul pe economie? Pana atunci doar ne plangem ca e criza de angajati calificati? Pai daca poti castiga 1000 de euro pe luna lejer din blogging sau YouTube, oare de ce sa te muti la Cucuietii din Deal, pentru 300?

Angajări 2020

Poate vrei sa citesti si:

One comment

  • Monica

    Se cauta mana de lucru ieftina nu calitatea, in Romania este plin de tot felul de patronasi care supravietuiesc doar platind salarii de nimic la oameni care chiar isi dau silinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.