Am vandut cultura de Paulownia

Am vandut cultura de Paulownia si m-am imbogatit, asta ar vrea multi sa auda cand citeste articole despre infiintarea unei astfel de culturi, cand cauta pe forum-uri, sau cand cauta idei de afaceri la cheie. DA, am auzit ca sunt firme specializate, le dai banii si vin ei si fac totul, de la irigare si pana la sadirea puietilor – ma gandesc ca nu o sa pui seminte, ca la rosii. ca acest copacel creste repede stie deja toata lumea, ca are o putere calorica mica, o stie la fel de multa lume, ce nu stie este ca nimic nu e asa de usor precum pare.

Am vandut cultura de Paulownia

la mine in gradina creste un soi de copac din asta care creste intr-un an minim un metru, deci in 5 ani ai deja cinci metri in inaltime, dar nu asa de mult precum crezi in diametru. Nu am inteles cum se inmulteste, dar e foarte invaziv. Asa ca mai bine iti pui un arțar japonez, creste si el destul de repede si are si niste culori interesante. Acum sa revenim la copacul nostru, m-au intrebat niste cititori sa le spun cinstit: cat creste Paulownia intr-un an – ei bine asta creste vazand cu ochii, peste 4 metri. Adica in doi ani a trecut de mult de acoperisul casei tale.

E bun Paulownia ca lemn de foc? o fi, ca pana la urma e din lemn, doar ca te intreb ce faci cu radacina lui pivotanta, care ajunge si ea pe la 10 metri – am vazut ca la unii le-a darmat casa! A, nu-l pui in gradina, ca nu ai capiat. Ei nu, asta va zic Laci ( se citeste loti ) l-a taiat de urgenta – asa ca e frumos, e bun, dar nu-i pentru gradina. cat despre imbogatit, facut bani – pe seceta asta eu zic sa te mai gandesti odata inainte sa-ti bagi banii in Paulownia, sa nu-ti para rau. Sau na, incearca cu un hectar si vezi ce iese, pana la urma trei sau patru ani nu trec asa de greu.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.