Cum e cand ramai fara contul de Gmail

Azi Teo a descoperit ca i-au spart contul de Gmail, culmea ca cel de pe telefonul mobil. Cel ce a spart contul a schimbat email-ul de recuperare, in mod evident si probabil si numarul de telefon. Asa ca acum va astepta 48 – 72 de ore sa vada ce raspuns primeste de la Google, desi presimt ca sansele de recuperare sunt extrem de putine. Parola nu era una usoara, dar nici tare complicata, asa ca nu am de unde sti care a fost cauza prin care s-a ajuns aici, cert este ca s-a intamplat acum trei zile.

Cum e cand ramai fara contul de Gmail

Ai putea folosi funcția de ultra-securizare opt-in dar nu e chiar asa de ieftin, ai nevoie de un stick USB. Despre asta o sa discutam cu alta ocazie. Ideea de baza ramane sa ai o parola complicata rau de tot. Poate ca daca vrei sa o tii minte ar trebui sa aiba si o logica, dar sa aiba semne de genul @#$%^, cifre, litere mari si mici. Asa cel putin prin forta bruta nu va merge.

Daca ai ramas fara cont si aveai o parola complicata de tot, problema de securitate e mai grava. Asa ca acum o sa asteptam cateva zile sa vede, daca Google vede ca pe cont s-a intrat de pe alt IP, tara sau PC. Interesant este ca pe telefon nu fusesem delogat la trei zile de la pierderea accesului la cont. Alex a ales sa verifice ce se intampla si am fost dati afara si ni s-a cerut parola. Pe care evident noul proprietar o schimbase.

Contul Google

Cum e când ramai fara contul de Gmail

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.