Cum instalezi Windows 10 – TUTORIAL

Probabil o sa radeti cand o sa vedeti ca in 2020 mai scrie cineva tutoriale de genul asta, dar ai sa ramai mirat cati dintre membrii grupului meu de FaceBook au astfel de probleme si intreaba mereu cum sa reinstaleze Windows 10 pe laptop, pentru ca ceva nu mai merge. Asa ca de ce sa nu fac si tutorialul asta, macar o persoana daca os a ajut inseamna ca si-a gasit utilitatea. Avem cel putin doua posibilitati: fie avem deja un CD, USB Stick, etc. primit la cumpararea laptopului, sau avem un Windows 10 preinstalat, sau un key liit pe spatele laptopului. DA, ai nevoie ca Windows-ul tau sa fie licentiat.

Cum instalezi Windows 10 – TUTORIAL

O sa va dau mai jos detaliat ce faci daca instalezi folosind un stick USB si versiunea de Windows 10 luata direct de pe site-ul Microsoft. Este sa zic asa, cea mai buna metoda pe care o recomand tuturor. Primul pas: intri si cauti Windows 10 media tool pe Google de pe un alt dispozitiv. Oricum ai acum link-ul pus de mine, deci te-am salvat de primul pas. Mai departe apesi pe Download tool now si daca stii ceva engleza ai rezolvat toate problemele.

Daca acum cativa ani trebuia sa stii cate ceva despre IT, acum merge totul automat, pentru Windows 10 ai nevoie de un stick USB de minim 8 GB, pe care nu va fi decat kit-ul de instalare Windows 10. Atat, nimic altceva, daca aveai ceva e el, va fi sters.

Atentie! Bifati Create a new instalation media, nu UpDate! Banuiesc ca stiati asta, dar am zis sa nu scap ocazia sa va spun si eu ce sa faceti. De aici totul merge cu Next si cu cititul pe ecran. A, ba NU – mai trebuie sa intri in BIOS – locul unde trebuie sa-i zici laptopului sa porneasca prima data de pe sick-ul USB. Dupa instalare reveniti la SSD sau HDD ca prima optiune. Despre asta o sa va zic in alt tutorial, pentru ca asta depinde de tipul de PC sau laptop pe care-l aveti.

Tutorial Windows 10

Cum instalezi Windows 10 – TUTORIAL

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.