Cum sa apar in top 10 rezultate la cautari

Te intrebi de ce nu apari in primele 10 cautari in Google (sau in alte motoare de cautare, cum ar fi bing sau yahoo) si inca nu ai gasit raspunsul? Iata cateva indicii, care zic eu te vor ajuta sa raspunzi singur la intrebarea legata de SERP (search engine results page). Mai interesant este atunci cand iti cauti numele (in cazul nostru e4Ro) si nu esti nici aici in prima pagina, desi teoretic ar fi mai bine sa fii in prima pozitie.

In general numarul de pagini indexate in Google este imens, deci pe o nisa sau micro-nisa e destul de greu sa speri ca tu vei fi printre primii fara sa faci nimic, doar asa pentru ca ai un site si cateva (poate si sute) de articole scrise. E absurd, doar daca te gandesti putin. La fel de absurd e sa te gandesti ca expertii de la Google nu au in algoritmul lor si aspectul „pacalitorilor” din SEO, care apeleaza la trucuri de multe ori hilare, pentru a ajunge in prima pozitie.

Iar ca totul sa fie si mai placut, concurezi cu FaceBook sau My Opera, ale caror pagini au inceput sa urce mult in rezultate, pe langa cunoscutul WikiPedia. Va dau doar un exemplu interesant: Caut Bona, un site care era pana nu de mult pe prima pozitie, a ajuns sa fie pe prima pagina doar cu pagina sa de facebook. Interesant?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.