Cum sa redirectezi un site vechi catre unul nou

Sa presupunem ca patesti ca mine, cineva – adica ex si fiu-sau, iti jmanglesc site-urile, ce faci ca sa muti tot continutul la care ai muncit la o alta adresa? Cum este si cazul acestui site, mutat de pe www.e4ro.com pe actualul domeniu. Aveti mai jos codul html pe care va trebui sa-l puneti drept continut unic in fisierul .htaccess, pe care-l gasiti in cPanel la firma unde aveti hostingul. Eu am pus aici infornatia pentru mine, dar sper sa-ti prinda bine si tie cititorule. Acum sa nu ziceti ca trebuia sa scriu corect redirectionezi site vechi catre unul nou, pentru ca ai avea dreptate, doar ca am folosit un englezism romanizat, sa fie mai usor de inteles [ oare? ].

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ro.wpress.ro [NC]
RewriteRule (.*)$ https://ro.org.ro/$1 [R=301,L]

Cum sa redirectezi un site vechi catre unul nou

Am incercat sa fac treaba asta mai simplu, din cPanel folosind varianta automata de redirect 301, care de fapt muta doar indexul, dar tu ai nevoie ca la cautari, sa-ti gaseasca lumea noul site nu pe cel vechi. Am tot incercat coduri diverse, asta de mai sus pare a functiona perfect, asa ca va sfatuiesc sa-l folositi si voi la nevoie. Verificati pe adresele mele, o sa vedeti ca merge perfect si nici nu necesita mult timp pentru a-l implementa [ codul html ma refer ].

Cam asta e de spus pe tema asta, in rest ce sa va zic? DA, dureaza pana site-ul nou va capata autoritate, pentru ca desi se transmite cumva la redirectare, nu este chiar 100% la fel ca si la vechiul site. Asta e, nu poti castiga 100 de procente din ce ai avut, dar merge recuperat rapid si asta conteaza.

Cum redirectez HTTP catre HTTPS

O problema des intalnita este aceea ca te trezesti ca ai ambele variante online, ceea ce de multe ori nu prea are cum sa te avantajeze. Ce faci ca sa remediezi problema asta? Un cod simplu scris tot in .htaccess care rezolva in totalitate problema, fiind tot un redirect. Iata mai jos codul:

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Am incercat si varianta asta care se pare ca merge mai ok la un redirect corect si total al unui site.

RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)$ https://clubseo.ro/$1 [R=301,L]

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.