Cum scap de penalizarea manuala

Am primit recent o veste minunata de la unul din detinatorii de site-uri din reteaua e4Ro, referitor la penalizarile manuale facute de Google. S-a demonstrat inca odata, daca mai era necesar ca circula tot felul de vesti false pe net legate de penalizarile unui site. Incazul in care site-ul tau este unul ce respecta termenii si conditiile impuse de Google nu vei fi penalizat.

Iata despre ce este vorba: unul din site-urile afilitate retelei de blogging e4Ro a fost cumparat recent cu o penalizare manuala (evident primita de fostul proprietar) pentru SPAM si continut copiat. Pe data de 4 noiembrie noul proprietar a facut o cerere de reevaluare, iar pe 7 noiembrie site-ul a fost readus pe linia de plutire, adica nu mai este penalizat.

Daca nici asta nu inseamna ca cei de la Google s-au miscat rapid si au fost corecti, atunci discutam degeaba. Evident ca domeniul nu mai are PR (Page Rank), insa deja poate fi gasit in cautari.

Cum descoperim daca site-ul nostru este penalizat (manual sau nu), este destul de simplu: scriem in cautare: site:numesite.com si daca nu apare nici un rezultat, e clar, esti penalizat, deci nu vei fi gasit niciodata prin cautarile de pe Google.

Prin urmare va dam doua sfaturi: respectati termenii si conditiile impuse de Google si doi – faceti cerere de reevaluare cand sunteti siguri ca ati remediat problemele pentru care ati fost penalizat. Folositi WMT (web master tools) pentru a vedea cum sta site-ul vostru! Multa bafta!

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.