Cum se calculeaza gradele de rudenie

Am tot vrut sa scriu despre modul in care se calculeaza gradele de rudenie, pentru ca mereu ma incurcam, mai ales ca exista doua feluri de grade de rudenie, cele in linie directa si cele colaterale. Iata de ce ne incurcam mereu, iar eu am de gand sa stabilesc o regula simpla pentru calculul gradului de rudenie.

Rude de gradul I sunt doar parintii si copii, deci aici e simplu. Mama si fiul sau tatal si fiul sunt rude de gradul I, apoi urmeaza evident rudele de gradul II, adica fratii intre ei, bunicii si nepotii [ este evident de ce, fiind la o nastere distanta ].

Rudele de gradul III sunt nepotii fata de unchi si invers, nepotii si strabunicii. Iar rudele de gradul IV sunt si ultimile intre care legea interzicde casatoria, adica verisorii, ne referim evident la verisorii primari.

Penmtru cine nu stie, rudele prin alianta, adica rudele unui sot fata de altul s enumesc in termeni juridici afini! Hai ca am lamurit treburile cu gradele de rudenie, caci ma agasa de mult acest subiect!

Ca idee, sotii nu sunt rude intre ei, caci gradul de rudenie se refera la rudele de sange, deci in mod direct, sotii au sange diferit si nu sunt rude [ de fapt nu au grad de rudenie, mai corect spus ]!

Poate vrei sa citesti si:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.