Cum se inmultesc cactusii

Cred ca cele mai frumoase flori din apartamentul meu sunt cele de cactusi, iata de ce am sa va invat si pe voi cum se inmultesc cactusii, pentru a avea si voi cele mai frumoase flori posibile. Este adevarat, florile de cactus infloresc pentru scurt timp, la unele dintre specii floarea dureaza doar cateva ore, insa la unele specii de cactusi florile dureaza si cateva saptamani.

Am reusit sa vand cactusi la cateva persoane, puii sunt acum mari si iata ca am primit si o poza de la unul din clientii mei cu un cactus inflorit.

Cum se inmultesc cactusii

In primul rand cactusii se pot inmultii prin seminte, ca orice floare sau planta care face flori. Dezavantajul inmultirii prinseminte este evident timpul in car eacestea germineaza si modul mai complicat de a inmulti uncactus prin seminte, temperatura fiind foarte importanta, iar faptul ca trebuie tinute vasele acoperite si la loc umbrit, cu umiditate controlata reprezinta inca un impediment.

A doua metoda de inmultire a cactusilor este inmultirea prin butasire, care are si ea la randul eu un dezavamntaj, pastrarea la loc umbrit pana la cicatrizarea taieturii. Dupa ce am taiat varful ( la 2 – 4 cm fata de varf), pastram butasul la umbra iar apoi plantam butasul intr-un mic ghiveci cu turba.

A treia metoda este cea mai raspandita, prin lastari, asa cum ati vazut la cactusii din ghivece, ei dau mereu lastari, taiem unul si facem la fel ca la butasire, asteptam pana se prinde rana si apoi plantam in ghiveci lastarul.

Flori de cactus

Flori de cactus

Poate vrei sa citesti si:

2 comments

 • Cnusi

  după trandafiri, cactusul este a doua floare pe care o îndrăgesc

  • Just Me

   Salut Cnusi, ma bucur ca ai revenit printre „cei vii”! 🙂 Sper ca proiectele tale merg bine in continuare, am fi foarte incantati daca ne-ai oferi cateva „design-uri” noi!

   PS: ce se mai aude la CFR – mergem pe jos sau cu trenul in 2014! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.