Cum se prepara o cafea moccacino?

Nu stiu cum am dat eu de gustul cafelei moccacino – in afara ii mai spune si cafea Mocha – care este un fel de cafea cu lapte dar la care se adauga cacao si evident ciocolata [ de fapt sirop de ciocolata ], deci seamana cumva cu Cappucino dar e mai altfel. Singura mea problema este legata de modul in care se prepara cafeaua, din una sau doua pastile la un expresor sau merge si cu o cafea obisnuita facuta la filtru?

Cum se prepara o cafea moccacino?

Teoretic pentru a prepara o cafea moccacino ai nevoie de un expresor, pentru ca pe langa cafea mai ai nevoie si de lapte aerat. Si DA, ai nevoie de lapte cald, maxim de 70 de grade, iar ca sa-ti iasa spuma de lapte ai nevoie de un aparat care sa faca asta. Faci cafeaua tare, adaugi laptele si siropul de ciocolata si gata cafeluta.

Cantitati necesare pentru o ceasca de cafea moccacino: o cafea obisnuita, cam 100 de mililitri, 30 de ml de sos de ciocolata si lapte – cam 200 ml. Obtinem astfel 330 de mililitri de moccacino. Ei de cand am descoperit reteta asta nu mai beau cafea obisnuita, iar Cappucino mi se pare un fel de cacao cu lapte din copilarie. Asa ca am dat banutii pe un expresor si imi prepar zilnic cafeaua de dimineata. O cana mare care-mi ajunge toata ziua. O portie mai mica contine teri parti egale de cafea, lapte si ciocolata. Cam 30 de ml pentru a obtine 100 de ml de cafea buna.

Ce cafele mai recomand? Pai in afara de Cappuccino si Mocha ar mai fi Americano – sau o cafea lunga, doar cafea si apa.

reteta moccacino

Cum se prepara o cafea moccacino?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.