Dacia electrica disponibila peste 3 ani

Renault a anuntat pe 14 februarie ca vom avea si noi o Dacia electrica, doar ca peste trei ani. Deci mai tin eu putin rabla mea din 2012 si astept ofertele de masini electrice, inclusiv Dacia Duster – desi ei au anuntat versiunea electrica la Logan. Vestea buna este ca vom primi un nou model de Dacie, nu se va electrifica unul deja existent. Cu ocazia asta parca vad ca dispar acele Prius de pe strazi si ne umplem de masini autohtone. Producatorii promit minim 500 km autonomie, ceea ce o face ideala pentru mersul la serviciu.

Dacia electrica disponibila peste 3 ani

Este posibil sa devin iarasi fan Dacia, daca modelul electric va fi la un pret acceptabil. Mai ales dupa ce au aparut noi reglementari legate de dotarile minime ale masinilor noi. Nu am condus niciodata o masina electrica, abia astept sa fac un test drive cu una si sa vad cum se comporta, dar este clar ca este mult mai fiabila ca una clasica. Nu stiu cum se comporta iarna stand in fata blocului, sper ca nu ai nevoie de un starter ca sa o pornesti dupa o saptamana sau doua de pauza.

Evident ca pretul calatoriei cu o masina electrica este mai mic fata de cel cu o masina clasica, autonomia este insa problema care ii pune pe multi in dificultate cand trebuie sa aleaga masina, iar timpul de incarcare este si el o problema cand ai de facut un drum mai lung. Pana cand va fi scoasa pe piata noua Dacia electrica – atentie vorbim de un model full electric nu hibrid, ramanem la vechile masini cu motoare cu combustie.

Dacia electrica

Dacia electrica disponibila peste 3 ani

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.