Darămite sau dară-mi-te

Stiu ca multi sunt tentati sa creada ca forma corecta este dara-mi-te, insa ar trebui sa stiti ca mereu vom scrie legat, adica darămite. Puteti sa va convingeti citind in DEX, vedeti si sensul expresiei: cu atat mai mult. Asadar sa nu va mai vad scriind dara-mi-te, este total incorect. Conjuctia daramite se poate folosi in mai multe situatii, am sa va dau cateva exemple daca considerati necesar. Se mai gaseste si forma darmite, o puteti folosi cu incredere.

Daramite sau dara-mi-te, cum scriem corect?

Nu am folosit diacritice pentru darămite pentru ca multi nu scriu cu diacritice, noi chiar aici pe site folosim destul de rar diacriticele, desi se recomanda de multa vreme sa scriem corect in limba romana.Pentru lenesi am pus si o poza, forma de sus fiind cea corecta. Oricum ne bucuram sa vedem ca din ce in ce mai multi cititori sunt curiosi de ce postam noi la rubrica de gramatica, inseamna ca ne facem treaba bine.

Facem aici o remarca: nu tineti cont de greselile typo de la noi de pe site, asta arata ca suntem si noi supusi greselii, important este sa ne atrageti atentia, noi vom corecta atunci cand greselile sunt mentionate de voi in comentarii. Site-ul ro.org.ro este de fapt o colectie de articole pe care editorii nostri le considera folositoatre, nimic mai mult.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.