Dati-i sau datii – cum se scrie corect?

Desi pare de necrezut, inca sunt persoane care se intreaba cum se scrie corect: dati-i sau datii? Evident ca mai avem o varianta, cand scriem corect da-ti sau dati? Greu la deal cu putina gramatica invatata, dar zic eu ca deja v-am lamurit: corect este dati-i cateva lamuriri, si evident da-ti una peste cap pana inveti limba romana!

Dati-i sau datii – cum se scrie corect?

Pentru a vedea daca un anume text este scris corect, vedem cum se formeaza cuvantul – cuvintele. Forma corect este ne dati ori nu ne dati. Dar daca vrem sa spunem sa-i dati lui ceva, putem prescurta: dati-i lui Ion acest exemplu de scriere corecta! In speranta ca v-am lamurit, mai poftiti pe la noi si invatam impreuna sa scriem si sa vorbim corect! Nu-i asa ca folosirea cratimei nu este chiar asa de complicata? Sa invatam sa scriem corect in limba romana, nu se stie cand ne prinde bine!

Poate vrei sa citesti si:

5 comments

  • Tatiana

    Cu toate ca informatia este utila, metoda folosita de dumneavoastră se bazează pe ‘shaming’ ceea ce discriminează pe cei care au probleme cognitive, cunosc cateva limbi și se pot încurca atunci când își cauta cuvintele sau pur și simplu au uitat și vor o verificare. Eu am avut mereu rezultate excelente la școală inclusiv la gramatica limbii române, dar uite ca uneori trebuie sa fac o verificare rapida înainte sa scriu ceva.
    Nu este de ajutor deloc sa vezi ca cineva învață pe alții prin a ii lua la mișto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.