De ce nu-mi plac stomatologii

Azi am venit din Austria in Romania, daca veneam cu un test PCR aveam dreptul sa ma plimb pe strazi trei zile, n-am venit. Deci evident 14 zile in carantina, apoi merg la o clinica dentara si ei ma obliga sa fac un test COVID. Ceva nu suna a bine, daca stau 14 zile in carantina si ies pozitiv, desi sunt asimptomatic, atunci masura nu-si are rostul. As fi putut iesi pe strada fara niciun test si as fi dat la toata lumea bunatate de COVID. Daca masura carantinarii este buna, atunci nu-si mai are rostul testul COVID de la clinicile de stomatologie. Sau am eu o problema de logica?

De ce nu-mi plac stomatologii

OK, facem si un rationament invers: merg la clinica stomatologica si fac testul COVID, iese negativ. Ar trebui sa am liber trei zile sa circul, asa cum ai daca vii cu el facut in Austria. NU, gresit. Testul asta nu-ti da niciun drept, decat sa te plimbi prin clinica lor. Iesi pe strada, nu e valabil. Ca daca era, mergeai si facei tratamentul dentar dupa ce ai un test COVID negativ. Pana la urma platesti o taxa, atat.

Daca ma duc sa fac un test PCR valabil, o pot face dupa 10 zile. Doar ca e cam scump si nu castig decat doua zile. Normal era sa faci un test din ala ieftin la 3 zile, teoretic in 15 zile faceai 4 teste la 70 de lei = 280 RON. Tot acolo ca bani sau chiar mai ieftin, dar ar avea o logica. Dar cine mai merge la noi in tara pe logica, pe normalitate?

La noi se dau legi pentru 1% din populatie care defavorizeaza 99% din cetateni. Asa e la noi, ca sa nu faca aia rai ceva – desi aia oricum fac – facem legi care sa le faca viata grea restului de 99% dintre cetateni. Mi se pare ca e din ce in ce mai rau, parca-i inteleg cumva si pe sustinatorii lui Trump, care spera sa se schimbe ceva, caci cu astia vechi totul e clar.

nu-mi plac stomatologii

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.