De unde provine numele Insulelor Canare

Post sa fac prinsoare cu tine ca erai convins ca numele Insulelor Canare vine de la pasarea cu acelasi nume. Cel putin eu eram convins de asta pana azi, cand am aflat ca de fapt numele se trage de la cuvantul „cane”, adica caine. Mai mult, specia locala de canari a fost denumita asa dupa insule si nu invers. Hai ca am mai lamurit o dilema, sper ca multi se vor bucura acum ca se stie cum stau treburile. Daca vom vedea ca astfel de subiecte plrind, o sa dezvoltam rubrica de curiozitati pentru cititorii nostri. Outeti sa propuneti chiar voi subiecte, noi ne vom documenta si le vom publica pe site la aceasta rubrica.

De unde provine numele Insulelor Canare

Cine nu a auzit azi de Tenerife sau Gran Canaria, macar ca destinatie turistica. Dar aproape nimeni nu ar fi legat numele acestor insule de caini, nu-i asa? Dar stiai ca poti cumpara aici o casa la un pret asemanator cu cel al unei case din Bucuresti sau Cluj? DA, pretul proprietatilor din aceste insule nu este ata de mare precum ai fi crezut. Gasesti imobile care se vand cu 1800 de euro pe metru patrat. Iar asta nu e totul, in San Nicolas de Tolentino gasesti o casa si la 800 de € pe m².

Acum ca stim cu totii ca numele de ”Insula câinilor” sta la baza numelui arhipelagului spaniol, dupa ce am descoperit ca acele mici pasari galbene au primit numele de la insule si nu invers, poate va ganditi sa va mutati acolo, unde e vara tot anul. Casele ati vazut ca au un pret acceptabil, locuri de munca se gasesc, iar daca iti incepi o afacere in turism poti sa traiesti destul de bine, cu „burta la soare”.

La fel de putina lume stie ca initial canarii nu erau pasari decorative ca azi, ci erau folosite de britanici in mine pentru a detecta gazele. DA, cam cruda era viata canarilor in acei ani – nu mai zic ca au fost folosite astfel pana in 1995, cand legea a interzis acest lucru. Vrei sa afli si alte curiozitati? Lasa-ne un mesaj mai jos.

Insulele Canare

De unde provine numele Insulelor Canare

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.