Anti-PSD-istii si democratia

Ma uit la grupul colegilor mei de liceu de pe WhatsApp si ma minunez, oameni de 60 de ani se bucura ca niste copii ca nu a iesit Dancila si se conving unii pe altii ce eroi au fost ca au iesit la vot. Nu zic ca nu e ok sa iesi la vot, e dreptul tau sa-ti alegi “alesii” dar mai e si obligatia de a pune umarul la viitorul tarii. Corect! Atata timp cat votul tau e dat cu toata inima, dar cand niciunul din candidati nu ti se pare ca va duece tara inainte, poate ca si la caldurica nu e rau.

Anti-PSD-istii si democratia

Primul tur e obligatoriu, pentru ca acolo se stabilesc finalistii, ai lipsit in primul tur, degeaba mai mergi la al doilea! Astia zic ca e cel mai jos scor al PSD-ului la alegerile prezidentiale. Asa o fi, aproape un milion de romani din diaspora au votat Iohannis. Si bine au facut!

Partea buna la alegerile de duminica: NU a iesit Dancila, scapam de Iohannis peste 5 ani – definitiv! Asadar am avut doua bile albe, macar tata sa ne bucuram si noi, ca nu a iesit variantra cea mai rea. Oare ne alegem cu o noua clasa politica in acesti cinci ani? Oare am sa vad doua partide ca si inexistente la parlamentare? Nu zic care, ca unul e pe baze etnice, altul pe baze de clanuri. PSD-ul nu va iesi sub pragul electoral, asta e clar. Dar al doilea? Iesim la vot? Ca acolo chiar conteaza fiecare vot.

La mine e aiurea, vreau sau nu va trebui sa votez cu liberalii. Desi cand ma uit la Orban, parca-l vad pe omonimul sau [ tizul se zice corect ! ], din Ungaria. Adica mai bine NU, dar cum altfel sa votezi, cand nu ai cu cine? DA, sunt liberal prin natura mea, o sa-mi fac datoria si asta e! Pacat de Dan Barna ala, poate ca e om bun si serios, dar la mine deja e obisnuinta.

harta voturilor

Harta voturilor în turul 2 prezidențiale 2019

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.