Despre maghiarii din Ditrau

Nu stiu cum se face dar se reuseste mereu sa se scoata in evidenta ca uite maghiarii sunt altfel decat romanii. Acum e vorba de scandalul din comuna Ditrau din judetul Harghita. Iar daca despre 98,1% se stie ca sunt maghiari, despre restul de 1,99% nu se stie nimic. Adica ar putea fi orice, nu ai cum sa afli, e ceva ascuns. Deci in satul asta din comuna cu acelasi nume, nimeni nu rea sa fie brutar. Asa ca au adus doi din Sri Lanka. De aici scandalul, ca uite cum vin „colorartii” sa ia locurile de munca ale ungurilor. Popa din sat a decis sa faca miting, sa stranga vreo 200 de sateni si sa protesteze.

Despre maghiarii din Ditrau

Problema este ca patronul maghiar de la fabrica de paine mai are de gand sa aduca inca trei straini, deci numarul va creste la 5. Vor fi trei din Sri Lanka si doi din Nepal. Oare de ce se tem romanii – ca nici in late parti migrantii nu sunt vazuti bine – de cei veniti la munca la noi? Ca si noi mergem la altii sa muncim, exact pe aceleasi criterii: salarii mai bune, conditii de munca mai omenesti. Ca maghiarii din sat nu vor sa munceasca ar trebui cercetat mai amanuntit, de ce nu vor? Pe cine sugereaza ei sa aduca patronul brutariei? Ca uite asa poate le vine mintea la cap.

Sunt sigur ca la fel se intampla si daca era un sat din Oltenia, sau Moldova. Ca nu diferim prea mult intre noi, oricat s-ar stradui unii sa creada asta. Ne place sau nu, in curand tara se va umple de asiatici, dornici de munca si hotararti sa ajunga in Europa legal. Pentru ca DA, peste cinci ani vor cere cetatenia si uite cum mai avem o minoritate in tara: budistii! Singurul dezavantaj al situatei mi se pare ca este faptul ca inca se va munci in Romania pe bani putini. Iar cand ne plictisim de bine, mai dam stiri cu maghiari sau romani, ca sa mai avem ce dezbate.

Proteste la Ditrau

Despre maghiarii din Ditrau

 

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.