Despre puturi de apa, fantani si foraje de adancime

Cand am cumparat casa la tara am decis ca am nevoie de o fantana, un put de adancime, orice care sa ma ajute sa am apa fara a depinde de sistemul de livrare centralizat. De ce? Pentru ca apa e scumpa, iar la tara ai nevoie de apa pentru gradina, animale, etc. Deci chiar nu merita sa stai fara un put de apa potabila. Asa am ajuns sa caut pe net oferte, ajungand in  cele din urma la SC Aqua Forinstal SRL.

Despre puturi de apa, fantani si foraje de adancime

puturi-apaSincer sa fiu, nu am dorit sa am o fantana clasica in curte, am preferat sa apelez la o firma de foraje puturi apa cu diametru mai mic, dar la o adancime de peste 100 de metri. Acum sunt multumit de rezultat, am apa la discretie, pompa consuma atat d eputin pentru a oferi 10 sau 20 de metri cubi de apa pe luna, incat mi-am amortizat investitia in doar cateva luni. Desi firma respectiva ofera variante multiple de forare a puturilor, eu am ales una care sa-mi ofere o mica pompa de mana si in acelasi timp sa am conectata si pompa de apa, adica pentru a uda in gradina si pentru apa pentru animale este solutia optima.
La anul ma gandesc sa fac o mica investitie si sa fac un lacas pentru pompa de apa, ca sa pot folosi putul de apa si iarna. Iata ca acum avem in Romania variante moderne de a fora puturi de adancime. Ma bucur ca am gasit o firma serioasa care sa se ocupe de lucrare, altfel as fi stat mult si bine sau ar fi trebuit sa fac un put ( fantana ) clasica.

Daca aflati si voi de astfel de firme ar fi bine sa informam lumea, mai ales ca este evident ca depinde de judetul in care ai nevoie de serviciul respectiv. Deplasarea la domiciliu este deci un factor determinant in calcularea pretului final al lucrarii. La mine nu a fost tare scump, am scapat cu cateva sute de euro! Iar partea cea mai buna este faptul ca ei ofera si servicii pentru denisipari puturi apa, adica serviciul de care ai nevoie cand fantana s-a colmatat.

Avand in vedere ca locuiesc langa Arad, ma gandesc sa apelez la ei pentru un put cu apa termala! 🙂 Asta daca am sanse sa o gasesc la maxim 800 de metri adancime, caci la mai mult, sincer nu ma tine buzunarul!

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.