Despre Sport

   Sportul reprezinta o activitate potrivita tuturor oamenilor de orice varsta, cu scopuri diferite. Unii alearga pentru a se relaxa, altii joaca fotbal din placere. Acestea sunt practicate din cele mai vechi timpuri, pana in zilele noastre, nefiind oprite nici macar de cele doua Razboaie Mondiale, ce au distrus foarte multe vieti.

Motive

    Motivele practicarii unor sporturi sunt foarte diferite. In unele familii, acestea reprezinta o adevarata traditie. De exemplu, daca bunicul si tatal au juct tenis de camp, atunci, in cele mai multe cazuri si mezinul va pune man ape racheta). De asemenea, exista foarte multi barbati care joaca fotbal, constant, la sfarsitul unei saptamani foarte obositoare la locul de munca. De aici realizam ca tensiunea si efortul fizic, ce ajung la un punct  maxim pe parcursul unui meci se transforma in oboseala imbinata cu pasiune, ce inseamna relaxare.Multe dintre reprezentantele sexului frumos aleg sa petreaca ceva timp pe pista unui stadion, pentru a alerga. Beneficiile atletismului sunt  recunoscute pe plan medical, si nu numai. Nu in ultimul rand, sunt sportivii profesionisti, ce cu ajutorul unui program bine-stabilit, imbinat cu pasiune si multa munca, isi castiga existenta .

  Beneficii

   Sportul are numeroase beneficii, acestea fiind atat de ordin fizic, cat si de ordin psihic. Dupa fracture sau blocari ale buschilor, ideala este recuperarea prin miscare, ce mai poarta denumirea de kinetoterapie. De asemenea, vedem foarte des spoturi publicitare ce indeamna oamenii la miscare. Nimic nu este fals in acestea, ci au doar rolul de a informa oamenii cum sa traiasca o perioada cat mai lunga de timp, fiind lipsiti de problemele varstei inaintate. Pentru un somn cat mai lung, adanc si odihnitor, specialistii recomanda tuturor oamenilor sa efectueze activitate fizica in cadrul unei dupa-amiezi. In Statele Unite ale Americii, rata criminalitatii a scazut cu aproape douazeci de procente, dup ace guvernul a hotarat apropbarea construirii unor terenuri de basket si a mai multor sali polivalente, cu acces gratuit tuturor oamenilor din cartierele oraselor.

     In Romania, sportul “rege” ramane fotbalul, indiferent de parerile oamenilor, acesta avand posturi de televiziune separate, iar majoritatea tinerilor fac adevarate drame in cazul “Universitatea Craiova” sau dau dovada de un atasament, nemaiintalnit,  fata de echipele favorite.

Content Writer Sergiu I.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.