Devino patron pe Patreon

Daca tot am ajuns la treaba asta am sa incep cu o chestie primita recent de la cineva [ cum se scrie corect: devino sau devin-o? Ca sa nu fie dubii am si colorat, deci corect este devino pentru ca aceasta este forma verbului a deveni la imperativ, persoana a doua singular! Acum ca am terminat cu gramatica, sa revenim la oile noastre, adica la viitorii mei patroni de pe Patreon! Este la moda sa ai pe cineva care sa te sustina, asa ca am zis eu ca un minim de 5 dolari pe luna [ sau macar odata si bine! ] nu strica sa primesti!

Devino patronul meu pe Patreon

Deci daca vrei sa ma sutii, dai cu mouse-le pe moaca aia din poza, intri pe Patreon si dai cat te lasa inima. Prima chestie: e oficial, legal si impozabil! Cum se impoziteaza veniturile de pe Patreon? Declaratia 201 si alegi alte venituri! Chiar daca sunt donatii, fiind cu caracter permanent [ sau hai sa speram ca macar recurent pe cateva luni ], dam la stat partea leului [ pardon Patreon, a cezarului! ].

Acum o sa ma intrebi de ce sa fii patronul meu. Pai prima idee ar fi ca sa am mai multa tragere de inima sa continui proiectele online – de la anuntri si pana la stiri online. Am vazut ca multi cer bani pe grupurile de FaceBook, adminstrez si eu vreo 20, asa ca parca tot mai transparent e sa le zici oamenilor, mai copii – vreti sa ajutati? Acum o puteti face legal, pe fata! Ai si ceva cerinte? Zi patroane!

Asadar avand in vedere ca trebuie sa finantam mai multe proiecte, inclusiv pe FaceBook, am zis sa incercam varianta Patreon. Asa invatam lumea sa aiba simt antreprenorial – da, devii patronul meu pe bune, iar eu te si ajut daca am site-ul potrivut pentru tine, daca doar vrei sa ma ajuti pentru ca-ti place ce fac, tot am sa incerc sa te ajut. Cu mai multa munca in folosul comunitatii noastre pe FaceBook [ de exemplu! ]. Sau si mai bine, angajez pe cineva si ii dau banii sub forma de salariu, sau facem donatii – am vazut ca mereu e nevoie! Ai alte conditii? Spune-le mai jos la comentarii!

Patron Patreon

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.