Dieta doctorului Now [Nowzaradan ]
Conținut articol
Optiuni de mic dejun:
Branza cu continut scazut de grasimi, cum ar fi branza de casa cu zer.
Oua fierte, fasole, fulgi de ovaz, iaurt cu continut scazut de grasimi, carnati de curcan.
Legumele fara amidon sunt, de asemenea, o alegere buna.
De asemenea, puteti manca fructe proaspete si o bucata de paine prajita integral.
Optiuni sanatoase de topping toast: avocado, avocado si rosii, branza de casuta si rosii feliate, curcan si branza.
Optiuni de pranz:
Carnea slaba (gatita, coapta, fiarta sau la gratar), peste (somon, peste alb, ton), salate fara pansament (otet si o lingurita de ulei sunt fine), legume la abur sau supe fara fidea.
Optiuni pentru cina:
Puteti manca aceleasi tipuri de alimente ca cele recomandate pentru pranz. Amintiti-va ca puteti sa o schimbati si sa aveti o masa mai usoara sau mai grea noaptea.
O optiune excelenta pentru cina este pestele la gratar sau pieptul de pui cu legume aburite si o salata proaspata. Ierburile proaspete si uscate sunt permise pentru condimentare.
O alta optiune excelenta este supa de legume cu linte.
Pentru idei de mancare mai sanatoase, consultati Planul nostru de 5 zile fara zahar.
Optiuni pentru gustari:
Batoane de legume (exemplu: morcov / castravete / telina / rosii), o bucata de fructe proaspete, ½ cana de nuci cu continut scazut de calorii, o ceasca de iaurt cu calorii scazute.
Hidratarea este foarte importanta pentru bunastarea ta. Cel mai bine este sa beti apa, dar daca este prea simplu, puteti consuma cafea si ceai, atat timp cat nu este în cantitati mari.
Pentru a va face apa gustoasa, puteti strecura sucul de lamaie într-un ulcior de apa. Sucul dintr-o lamaie are aproximativ 10 calorii în total.
Exemplu de dieata recomandata de doctorul Now
Mic dejun
Omleta cu oua si legume
Calorii totale: 100-190 (în functie de alegerea legumelor sau a ciupercilor.)
ingrediente:
1 ou de talie medie
1 / 2 farfurioara de cai cu legume la alegere (spanac, rosii tocate, ardei; puteti folosi si ciuperci)
1 lingura de ulei de masline
putina sare
Instructiuni:
1. Se toaca legumele. Asigurati-va ca eliminati excesul de apa.
2. Bateti oul într-un bol si adaugati sare. Asigurati-va ca albusul si galbenusul sunt bine amestecate.
3. Încalziti o tigaie si adaugati o lingurita de ulei de masline.
4. Turnati amestecul într-o tigaie. Gatiti 1 minut.
5. Adaugati legume. Poate doriti sa le amestecati cu ou sau sa îl mentineti separat.
6. Gatiti cateva minute. Servi.
Feta Toast [ branza ]
Calorii totale: 172
ingrediente:
1 felie de paine din cereale integrale, prajita
1 lingura de branza feta cu continut scazut de grasime
1 lingura de branza smantana cu continut scazut de grasime
2 rosii cherry
1 lingurita patrunjel
1 lingurita seminte de susan uscate
putina sare
Instructiuni:
1. Pregatiti painea prajita.
2. Întindeti crema într-un strat subtire pe paine.
3. Adaugati branza feta deasupra.
4. Feliati rosiile si adaugati deasupra.
5. Condimenteaza cu un varf de sare, patrunjel si seminte de susan.
Masa de pranz
Mazare cu pui si ciuperci
Calorii totale: 345
ingrediente:
1 cana mazare
100 g piept de pui, feliat
1 cana de ciuperci, taiate în bucati mici
1 lingura de unt
2 lingurite ulei de masline
2 catei de usturoi, tocate marunt
1 lingurita sare
Instructiuni:
1. Într-o oala, încalziti uleiul. Adaugati bucati de piept de pui. Gatiti pana la moale (aproximativ 10 minute.)
2. Scoateti bucatile de pui pe o farfurie.
3. Adaugati ciupercile în oala si gatiti pana cand sunt crocante (2-3 minute.) Scoateti ciupercile pe o farfurie cu bucati de pui.
4. Adaugati untul, sarea si usturoiul în oala. Gatiti pana cand usturoiul este moale (1-2 minute.)
5. Adaugati mazarea si gatiti pana cand mazarea este moale si fierbinte (10-12 minute.)
6. Turnati continutul oalei pe farfurie. Servi.
Masa de seara
Somon la gratar cu broccoli
Calorii totale: 166
ingrediente:
20 de grame file de somon
1 cana broccoli
1 lingurita de usturoi pudra
1 lingura ulei de masline
1 lingura patrunjel uscat
½ lamaie
varf de cutit de sare
Instructiuni:
1. Pregatiti somonul: condimentati-l cu suc de lamaie, sare, patrunjel si usturoi.
2. Încalziti o tigaie cu ulei de masline. Puneti broccoli în tigaie si gatiti 3-4 minute.
3. Adaugati somonul si gatiti înca 5-8 minute.
4. Transferati pe o farfurie si serviti.