Digi World vinde gogosi

E grea limba engleza, dar mai greu este sa si judeci putin, cel putin daca vorbim de editorii Digi World. Gasesc un articol unde ghici ce citesc: telefonul incarcat cu date cantareste cu 10 – 18 g mai mult, asta la 4 GB de informatie. OK, deci la 128 GB ar fi de 32 de ori mai mult, adica inca 320 g. Ba tu ai creier sau doar n capacel la gat? Articolul in engleza scrie cu totul altceva: ca din formula energiei a marelui Einstein reiese ca la cei 4 GB de informatie ar creste masa cu 0.000000000000000001g [ E=mc² ]. Stirea asta exceptionala a aparut in The Telegraph, de unde evident merita sa copiezi cate ceva ca sa iti meriti salariul!

Digi World vinde gogosi

Daca baiatul ala de la Digi gandea putin, intelegea ca un card de memorie de 512 GB nu poate cantari cand e plin un kilogram! nici macar cu 100 de grame nu mergea, asa ca ii recomand sa mai treaca pe la scoala putin, ca sa inteleaga nu fizica, dar macar limba engleza. Ca sa demonstrezi ca media din Romania e batuta in cap nu e nevoie de experimentele lui Selly, e suficient sa citesti ce mai scriu si gata.

Era o vorba pe net: cititul nu doare, dar cu siguranta ganditul DA. Cum sa crezi maica ca informatia de pe un device poate cantari 10 – 18 g? Tu te informezi din urzica? Pentru cine nu stie, Urzica era o revista de caricaturi, de acum peste 30 de ani. Ca sa verifici formula asta a lui Einstein E=mc² pe un card de memorie ai nevoie de un mediu controlat, pentru ca nu-i asa, un fir de praf cantareste ceva mai putin decat zice nenea ala de la DiGi.

A, chestia asta cu cat cantareste informatia e mai veche pe la noi, unii ziceau ca internetul cantareste cat o capsuna, adica 50 de g. Auzi Gigele? Toata informatia din lume e mai usoara ca un fir de praf [ asta nu stiu cum a iesit, dar e o alta poveste! ]. N’oi fi eu prea destept, dar cand ma uit in jur – prind curaj.

prostia

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.