Din nou despre criza locurilor de munca

Aud din ce in ce mai des ca nu avem personal, doar ca nu spun si ce fel de personal cauta cei de la noi. Se cauta fie munci grele si prost platite fie super specializati. Ma gnadesc ce pot sa ma angajez eu la 55 de ani. Sunt contabil, dar nu am mai practicat de 15 ani, sunt programator dar nu am mai practicat de 10 ani. Mai este ceva, nu ma prea incanta salarii sub 800 de euro net, atat ar fi suma minima pentru care mi-as cauta de munca si as renunta la ce fac acum – desi sa renunt e cam mult spus.

Din nou despre criza locurilor de munca

Ce cred eu despre criza locurilor e munca din Romania? Ca de fapt nu avem specialisti pe nisele cautate de angajatori. Sa zicem ca maine se apuca romanii sa faca roboti, parca vad ca zic ca nu sunt persoane cu experienta in domeniu. Pai de unde exeprienta? Unde gresim noi? Angajam pe bani putini si vrem performanta, asa ca romanii fac exact pe dos, vin sa faca experienta si o sterg in tarile unde se plateste asa cum trebuie!

Altii se apuca pe cont propriu de afaceri, e tara plina de freelanceri, asa ca acum este clar de ce nu gasesc angajati? Chiar acum ma uit la Pro TV si vad ca in aviatie au lipsa de personal, dar nu s-a gandit nimeni la asta pana acum. Un comandant ia 7.000 de euro maxim pe luna, la Emirates ai cel putin triplu! Nu mai zic de beneficii, gen vila pe malul marii platita de companie, etc. Ca idee Catalin Ionita este singurul pilot roman de la Emirates, cat castiga nu stiu, dar mai mult decat cei de la Lufthansa care incaseaza 193.000 de euro pe an! Asadar aici e problema, nu ne gandim sa luam pe cineva care sa se specializeze la noi in firma si sa-l motivam cu un salariu la care sa renunte cu greu, preferam libanezi care stau la inghesuiala si trimit jumatate din leafa acasa – 200 de euro/luna – si zic ca sunt fericiti!

Nu zic ca am acoperit subiectul pe deplin, dar cu siguranta 90% am surprins deja. A, ca mai sunt si alte modalitati de a aborda problema, ca ma pot scoli la ultima tehnologie pe banii mei si apoi sa caut de munca, ar fi ceva. Doar ca omul e comod – in cazul meu, sau nu-si permite in cazul altora!

Venituri salariale

Din nou despre criza locurilor de munca

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.