Din nou despre neputinta organelor

Cazul Alexandrei din Caracal imi aduce aminte de tragedia aviatica din Carpati, cel in care Adrian Iovan era pilot, iar ca sa fie bine, la fel ca si azi, autoritatile nu au putut localiza telefonul mobil. Pentru ca nu stiau ce stiu pana si copii de gradinita: cum sa localizezi un telefon mobil prin aplicatii simple. Se intampla in ianuarie 2014, a fost la fel ca si azi, maraton la televiziuni si cu asta s-a incheiat totul.

Din nou despre neputinta organelor (in)competente

In 2014 a curs cu demisii, asa e si acum, a fost demisa pana si Abramburica [ Ecaterina Andronsecu ] pentru declaratiile ei la posturile de televiziune. Sincer sa fiu nu stiu ce e in capul Voricai Dancila, sa demiti Ministrul Educatiei cand aici e vorba de MAI si alte organe care se ocupa de rapiri, trafic de minori, etc. A, ca nu inteleg cum femeia asta poate fi atata timp ministrul Educatiei – si-a inceput cariera in 2000 pe vremea lui Nastase sapte case, urmeaza apoi a doua numire pe vremea guvernului Boc, in 2008. Pauza cinci ani.

Evident ca nu se putea cu doar doua mandate, asa ca desi demisa de doua ori, Abramburica revine in fruntea Ministerului Educatiei in 2012 pentru cateva luni. Pentru merite deosebite este demisa si revine iar [ pleonasm? ] in 2018. Asadar patru mandate de ministru pentru ea, sub diverse partide, desi ea mereu a fost la PSD. Nu suficient de influenta, de tot o pun si tot o demit. De data asta aiurea, desi ii puteau imputa nereusitele din invatamant [ pe de alta parte a sustinut mereu marirea salariilor din invatamant! ].

Revenind la cazul Alexandrei, de data asta organele iarasi nu au reusit sa determine locatia unui telefon [ sa fi fost tot smartphone? ], iarasi discutii inutile despre cum putea fi salvata, etc. Daca pana mai ieri erau sperante ca Alexandra va fi gasita in viata, azi autoritatile spun ca in cenusa din curtea lui Gheorghe Dinca s-au gasit probe ADN care corespund cu cele ale parintilor Alexandrei. Suficient ca sa tragem concluziile.

Cate victime a facut Gheorghe Dinca? Nimeni nu stie. La fel cum nimeni nu mai vorbeste de fetita din Baia de Arama dupa ce a ajuns in America. O sa treaca si asta, o sa vina altelele si noi ramanem cum am fost. Adica niste (in)competenti, la toate nivelurile [ sau nivelele ? ]. Pai hai sa vedem cum e corect. Avem substantivul nivel, cu mai multe intelesuri. Asadar avem ambele forme de plural [ asa am ajuns din nou la gramatica! ]. Pentru niveluri optam cand vine vorba de bloc, de exemplu. Blocul are cinci niveluri. Dar cand vine vorba de nivela cu care lucreaza zugravii, pluralul este nivele. Gata, am mai aflat ceva util si azi!

Cine va fi gasit vinovat in cazul de la Caracal? Pai in afara de demisionari si demisionati, doar Dinca asta, care are sanse sa scape pe baza de profil psihologic – adica nu prea are discernamant. Le-am abramburit pe toate, inca un articol fara sens pe un blog fara capatai!

alegeri-2019

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.