Discriminare sau elitism?

Recent am vazut la televizor ca nu stiu ce liceu din Brasov a fost acuzat ca discrimineaza elevii pentru ca ii obliga cu cei cu medii mici sa se mute la alte licee. Sincer nu stiu cum sa abordez subiectul. Eu am facut liceu de mate-fizica, asa zisul cel mai bun liceu din oras, am dat treapta I, treapta a II-a si BAC-ul. Am avut elevi mai buni si elevi mai slabi, dintr-a 11-a am fost o singura clasa, apoi au bagaj litere din toate alfabetele, deci sa zic asa, nu am ce sa zic din experienta mea de acum 35 de ani pe tema asta.

Discriminare sau elitism?

Daca e sa ne gandim bine scoala este pentru toti, parca nu e ok sa muti elevii pe criterii elitiste, daca ai profesori si locuri in clasa. Avem si invatamant privat, dar asta costa, deci ce faci cu „geniile” de la scoala? In SUA sunt scoli speciale, ii vaneaza pe acesti copii. Pe de alta parte vin astia cu protectia copilului si zic ca-l surmenezi pe copil cu lectii peste nivelul lui de varsta. Asadar unde-i adevarul?

Sincer sa fiu nu as vrea sa-l vad pe copilul meu mutat din scoala pentru ca are 8,20 media generala! Eu am avut parca mereu peste noua in toate cele 12 clase, dar asta nu e o regula, nu am fost nici geni, nici tocilar, doar am invatat la materiile care mi-au placut. La chimie aveam 5 in ultimii doi ani de liceu si nu am excelat niciodata. Pur si simplu nu mi-a placut!

Învățământul în România

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.