Euro creste, BitCoin scade, eu saracesc

Caut de ceva vreme o soultie convenabila de a iesi si eu macar pe zero daca se poate cu veniturile de la AdSnse, adica cu euroii din dotare. Pentru ca momentan primesc platle in lei si aici pierd sa zic asa, 10 bani. Sa luam exemplul de azi, euro este cotat la BNR cu 4.766 si la mine la banca primesc 4.696 [ vorbesc de 1000 de euro! ], deci am in gaura doar 70 de lei! Un mic deficit de 1,5%. Acum daca ma decid sa iau totusi niste euro, ii cumpar de la banca cu 4841 – aceiasi 1000 de euro!  Adica afacerea m-a costat 145 de lei din astia noi – RON!

Euro creste, BitCoin scade, eu saracesc

Cum ziceam mai sus, au zburat din portofelul meu 30 de euro, doar pentru ca lucrez cu banca. Ce am avut eu in cap cand am trecut de a Western Union la transfer bancar? Am fost la CEC Bank pentru ca am vazut ca au un curs mai „onorabil” insa surpriza, nu au carduri in EURO [ sau ma rog, in valuta! ]. Asa ca iarasi sunt in cumpana si nu stiu ce sa fac.

Din ce stiam eu pe vremuri ar mai fi ramas ING care avea o retea de 40 de bancomate in tara de unde puteai sa scoti direct euro. Acum ideea ar fi fost sa fie sucursala si la Husi, evident de preferat si un bancomat in EURO. Citind la ei pe site descopar ca poti retrage euro indiferent ce card ai! Hopa, zic eu. In strainatate daca ai nevoie de valuta, comisionul zic ei este fix: 4 EURO.

Pasul 2 la cardul in EURO de la ING: ia sa vedem comisioanele, iar cel mai important cat te costa sa ai EURO din cont direct in buzunar. OK, taxe zero de administrare card si emitere card, 2 euro/luna administrare cont in valuta. Vad ca ai si dobanda la lei, 3% pe an. Suna bine, desi nu am inca cont in lei la ei si nu cred ca ma mut prea curand. La EURO dobanda pentru un an este de 0,05% adica inexistenta! La lei e mai ok. Vestea buna este ca scrie ca daca ai cont in valuta, faci un depozit la termen si lichidezi depozitul, costuri zero! Asta deja ma face sa le caut sediul si sa ma conving ca merge chiar asa cum scrie. Oricum pe harta interactiva sunt vizibile ATM-uri de unde poti lua EURO, deci chiar daca in Husi nu exista, gasesc de exemplu in Iasi, dar si in orasul meu natal! Asadar am deja o optiune de a renunta la a le da valuta celor de la banca la care am contul in acest moment!

Cursul valutar la ING: azi 1 euro este cumparat cu 4,7016 si vandut cu 4,8352 fata de 4,6960 si 4,8410 [ ambele defavorabile mie azi! ]. Deci sa vedem: am card in EURO la ING, intretinere cont si card 2 euro/luna fata de 12,5 EURO/luna la banca actuala, deci castig daca ma mut. Acum sa verificam daca avem token la ING, pentru ca asa m-am obisnuit, sa generez parola de fiecare data. Iar le ai ai digipass dar costa 5 RON/luna, deci pare ok si treaba asta. Recapitulare: cont in EURO + digipass la ING costa maxim 15 lei/luna! Daca adaug avantajul de a scoate EURO de la ATM deja m-am decis 80%!

Card in EURO ING

Euro creste, BitCoin scade, eu saracesc

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.