FaceBook-ul si afacerile online

Azi mi s-a dezactivat un cont de FaceBook, asa ca ma gandesc serios sa scap de partea din afacere de depinde intr-o mare masura de site-ul de socializare. A fost destul de ciudat, eram in concediu, am primit un mesaj de la staff-ul lui Zuckerberg precum sunt activitati ciudate in cont, mi s-a cerut verificarea contului, fiind in concediu si fara roaming pe telefon, am verificat abia peste o saptamana. SMS pe telefon, poza cu mine si rezultatul: contul dumneavoastra a fost dezactivat!

FaceBook-ul si afacerile online

Asadar nu inteleg cum decide FaceBook-ul sa dezactiveze conturile, in mod cert daca nu iei toate masurile de precautie, ramai fara toata munca te de ani de zile. Cum te poti oarecum proteja? Pai sa ai adminstratiori la pagini si grupuri mai multe persoane. Evident ca cel mai convenabil este sa fie membri de familie. Oricum cred ca este foarte greu sa le protejezi pe toate cate la ai pe site-ul de socializare.

Ce nu pricep eu la ei? Prima chestie ar fi o analiza pertinenta, adica sa aiba cumva o discutie cu tine. Pornind de la datele reale – nume, data nasterii si poze, pana la numarul de telefon. Daca ai ceva care nu corespunde, esti pasibil de a pierde contul. Dar chiar si asa, cu toate datele reale poti sa ramai fara el. Stiu cel putin o persoana publica, o ziarista si pe mine, trei persoane cu statut diferit, care au ramas fara contul de FaceBook. Poti pierde si un cont activat pe pagina personala verificata? Nu stiu, dar nici nu stiu cum poti verifica o pagina oarecare [ adica a unei persoane neimportante ], ba mai mult, nu cred ca o pagina poate gestiona mai multe pagini [ sau poate ca da, nu am verificat si nici nu am sa incerc sa fac asta ]. Oricum concluzia mea este ca se dezactiveaza conturile discriminatoriu, fara sa ai mari sanse sa-l recuperezi. Ar fi si destul de greu pentru ei, cu milioane de conturi.

Cine da verdictul final? O persoana, A.I. [ inteligenta artificiala ], un program, nu stiu – dar este clar ca nu e prea bine gandit [ in favoarea clientilor! ]. Sa fie o repercursiune ca nu platesti nimic la ei – zilnic vin sute de invitatii sa le dai ceva bani, pare destul de plauzibil.

Cont FaceBook

FaceBook-ul si afacerile online

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.