Familia lui Tudor Postelnicu

Pentru cei mai tineri poate ca numele lui Tudor Postelnicu nu spune nimic, dar pentru cei care au prins ca adulti regimul Ceuasescu inseamna – mai ales daca au avut de-a face cu securitatea. Tudor Postelnicu a fost ministru al Afacerilor Interne [ securitate si politie ] din 1987 pana la Revolutia din ’89. Nu se stie daca ascensiunea in cariera a fost legata de urmarirea dizidentilor din perioada ceausista, dar este sigur ca si-a ajutat familia pe perioada cat a fost in functie. Nascut in comuna Provita de sus din judetul Prahova, Tudor Postelnicu a facut destul de multe pentru comunitatea de acolo, dar mai ales pentru familia sa.

Familia lui Tudor Postelnicu

Fratii lui Tudor Postelnicu au fost un muncitori simpli, ceea ce evident nu se prea obisnuia in nomenclatura comunista. Atat Ion cat si Alexandru au fost electricieni, chiar daca aveau frigiderele pline [ din spusele unor apropiati ], nu au iesit in evidenta cu prea multe. Unul dintre ei „vindea” influente, tot din spusele unor vecini „binevoitori”. In schimb nepotul Tiberiu Bica Postelnicu a ajuns bine. Acesta se afla in Top 500 miliardari români al revistei Forbes. Asa e cand pleci cu avans in economia de piata.

Cum a ajuns Tiberiu Bica Postelnicu sa vanda 10% din actiunile Asirom nu am aflat, pentru ca desi s-a scris mult pe tema asta, detalii nu prea exista. Nepotul lui Tudor Postelnicu – supranumit si ”Nepotul de aur” a avut mult active pe mana sa, obtinute fie prin detinerea de informatii fie in alt mod. Pe cine mai intereseaza azi trecutul, care iata se rasfrange si in prezentul nostru?

Tudor Postelnicu a fost condamnat la închisoare pe viata, i-a fost confiscata averea dar cea a rudelor sale se pare ca a ramas neatinsa. Oricum nu era prea bogat – nu avea pe numele sau decat un apartament in Bucuresti. La recurs a obtinut o reducere a pedepsei [ prin schimbarea incadrarii ] si din cei 14 ani primiti a executat doar sapte. Apoi a fost rapus de boala in 2017. Concluzia: a trait bine, a ispasit putin si si-a aranjat familia! A, ca idee a avut o pensie pe care multi nici macar nu viseaza sa o obtina dupa o viata de munca „cinstita”. Presa o numeste pensie de lux, stie ea de ce.

Tudor Postelnicu

Familia lui Tudor Postelnicu

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.