Femeile pot munci pana la 65 de ani daca vor

DA, se pare ca de azi este aproape egalitate intre femei si barbati, varsta de pensionare a femeilor creste de la 63 la 65 de ani – dar numai la cerere. Asadar daca ai vastra de 63 de ani, ai cotizat stagiul minim de pensionare si mai vrei sa muncesti, faci cerere si gata, stai linistit pana la 65 de ani la locul tau de munca. A, puteai sa muncesti si inainte, dar ieseai la pensie si erau niste conditii cam aiurea ca sa poti sa iei si ceva bani in plus pe langa pensia platita cu greu 30 sau 35 de ani, in unele cazuri chiar 40 [ pai la 18 la munca si la 63 la pensie, ies cam 45 de ani de dat bani la CAS!

Femeile pot munci pana la 65 de ani

In ce situatii se pot angaja pensionarii? Poti cumula pensia cu salariul in Romania? Bune intrebari, raspunsurile nu sunt la fel de bune! Pana acum pensionarul trebuia sa anunte Casa de pensii ca se angajeaza. DA, si acum e la fel, deci inca nu s-a schimbat nimic! Dar stai, ce zice legea cu privire la pensie, se supenda? Cam DA!

Art. 114 alin. (1) lit. b), in sistemul public de pensii, plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze: … (b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale, se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu exceptia consilierilor locali sau judeteni.

Asadar cam asta e legea, vrei la munca? Alegi intre pensie si salariu, nu le poti avea pe amandoua! De ce? Pai cica iei painea de la gura celor mai tineri, care la randul lor merg oricum in somaj, ca e mai lejer asa si muncesc la negru. Fericit si patronul ca nu mai da 45% la stat, in cel mai fericit caz face jumi-juma cu salariatul!

A, cica sunt ceva exceptii in functie de marimea pensiei, dar nu imi este clar cine si cum, cand poate sa cumuleze pensia cu salariul si carte de munca. Era parca o prevedere propusa spre aprobare: poti cumula dar sa nu depasesti salariul minim garantat in plata pe anul in curs! Bravo neica, bravo!

Crete varsta de pensionare la femei

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.