Fotomodela sau fotomodeala – cum e corect?

Azi am cautat ceva pe Google si ghici ce am gasit: ca Anca Verma este fotomodela, iar sursa citata erea cine credeti? WikiPedia, nimeni alta decat enciclopedia in limba romana, locul unde mai toti invata istorie, sau mai stiu eu ce. Pe bune mai saritilor, cum sa scrieti asa ceva si nimeni sa nu se prinda? Vine unul mai destept si imi zice ca ar fi fost corect fotomodeala, am impresia ca am nimerit la domnul Goe in compartiment. Sa va intre bine in cap: fotomodel nu are alta forma, merge si la masculin si la feminin – exista si un nume pentru astfel de substantive [ defective de plural! ].

Fotomodela sau fotomodeala – cum e corect?

Nu am sa dau aici definitia fotomodelului, dar va garantez ca are aceiasi forma indiferent ca vorbim de un barbat sau de o femeie. Sper sa modifice baietii si sa scrie corect, ca e pacat sa te faci in felul asta de ras. Chiar daca modifica sa stiti ca puteti gasi in istoric pe WikiPedia greseala, asa ca nu ma condamnati pe mine daca cineva modifica dupa ce citeste articolul meu.

Anca Verma

Lasand greseala la o parte, fata asta de care vorbeam mai sus e o romanca de top, chiar daca averea ei nu a venit din modeling ci din casatoria cu miliardarul Abhishek Verma. Deci daca vrei sa devii fotomodel, sa stii ca ai sanse sa te mariti cu un om bogat. Nu cautati in dex cele doua variante gresite, ca nu exista. In schimb pe net o sa le gasiti, ca la cati agramati gasim azi in presa scrisa, nu ne mai mira nimic!

Ca fapt divers la final: nu exista nici varianta fotomodeli, daca or fi mai multi barbati pe acolo. Astfel de substantive se numesc defective de plural! Adica nu se pot numara, intelegi dumneavoastra cum sta treaba!

Gramatica

Lecții de gramatica pentru cine are nevoie

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.