Friocosul

Inca de la inceput anuntam lumea ca acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Dar sa incepem cu inceputul, si anume carantina obligatorie. Legea prevede ca in Romania azi, faci arest la domiciliu daca vii din strainatate. Cu cateva exceptii, nu intra in discutie. Dar daca esti sofer de tir, nu stai. Ok, care-i diferenta intre un sofer de TIR si un sofer amator? Niciuna. Dar legiuitorul in marinima lui nu gandeste, doar munceste. Iar munca lui e sa dea legi, ordonante sau mai stiu eu ce hartii care au putere de lege. Sadar unii stau inchisi doar pentru ca au cutrezat sa treaca vama, atat. OK, stai in carantina 14 zile, apoi pleci si iarasi stai. Revii in tara, iarasi carantina si uite asa poti ajunge sa stai cel putin jumatate de an in carantina doar pentru ca ai trecut vama in Romania de 3 ori.

Friocosul – roman biografic al unui fost politist

Asadar carantinatul asta a ramas fara apa plata si s-a gandit sa-l sune pe fostul sau coleg de clasa, Gogu (Pale)Ologu, fost ofiter si aparator al legii din Romania. Dupa o ora de vorbit pe iPhone-le de ultima generatie, live-uri si alte smecherii, il invita la o bere la celula sa pe coleg. Acesta refuza instantaneu, pe motiv ca nu permite legea. Carantinatul insista: nu vine ma nimeni, m-au abandonat! Au ei alte treburi decat sa ma sune pe mine – chiar de ce nu au sunat? Nu au minte nationale incluse in abonament?

Asadar maine ies din carantina – arest la domiciliu, domiciliu fortat sau cum vrei sa-i spui. Intrebarea care se pune este: de ce nu poti face un test COVID si gata, 3 zile esti ok. Mai vrei la plimbare? Inca un test, inca 3 zile si tot asa pana trec 10 zile. Pentru ca in tarile cu apa calda, perioada de carantinare e de 10 zile. Nu ai simptome, esti liber nene la raspandit varcolaci microscopici pe unde vrei si cui vrei.

Nu inteleg de ce la nemti este testul COVID gratis la intrare si la noi nu e bine nici cu cel pe care-l platesti TU. Cica au lasat o portita, dupa 10 zile faci testul – cum il faci, ca nu ai voie sa iesi din casa? Stai 48 de ore si vine negativ, ai castigat 2 zile cu pretul a acateva sute de lei! Merita? Are sens sau nu, sa-mi zicieti voi. Revenind la fricosul din poveste, stau si ma intreb: nu a venit de frica sau din dorinta de a nu pierde 20 de minute cu fostul coleg. Eu dau 50% sanse ambelor variante, cu balanta inclinata spre a doua.

fricosul

Poate vrei sa citesti si:

One comment

  • Mioara

    Cum e la nemti: Obligația de carantină care se poate aplica în conformitate cu dispozițiile statului federal responsabil poate fi încheiată cel mai devreme după cinci zile dacă rezultatul testului este negativ. Adica dacă faci un test in cinci zile ești liber!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.