Gazduirea VPS si gazduirea dedicata

Care sunt diferentele diferentele dintre gazduirea VPS si gazduirea dedicata

Exista un anumit numar de diferente intre gazduirea VPS si gazduirea dedicata. In momentul in care decizi care este cea mai buna gazduire web pentru nevoile tale, este important sa cantaresti toate optiunile si sa faci cea mai buna alegere pentru site-ul tau.

Serverele private virtuale (VPS). Serverele private virtuale sunt de fapt tipul de servere cel mai popular deoarece ofera cele mai bune performante, mult mai bune decat severul partajat si costa mai putin decat solutiile dedicate. Cu gazduirea VPS, utilizatorii au posibilitatea de a partaja un anumit numar de resurse fizice precum spatiul disc, CPU si RAM insa vor avea mereu libertatea de a avea un server privat, ceea ce inseamna ca vor avea propriul panou de control. Un server mare este denumit nucleu si VPS este doar o mica parte din acest nucleu. Insa un server privat virtual le permite mereu utilizatorilor sa fie complet responsabili de toate setarile proprii si de configurari. Utilizatorii de VPS au acces la aceleasi resurse si functionalitati si au libertatea de a instala orice aplicatie si sa vina cu modificari pentru aceste aplicatii. Deoarece nu imparti niciun material, nu va trebui sa iti faci griji cu privire la mentenanta fizica a serverului si de securitatea acestuia, furnizorul se va ocupa de toate acestea.

In ceea ce priveste serverele dedicate, daca vrei sa detii mai multa putere decat in cazul unui server VPS, un server dedicat se poate dovedi a fi cea mai buna alegere. Mai puternic decat un server VPS, serverul dedicat este ideal pentru aplicatii si site-uri web ce necesita mai multe resurse. Un server dedicat este un server care este literalmente dedicat utilizarii tale personale. Ai drepturile asupra tuturor resurselor masinii si poti configura mediul gazduirii asa cum iti doresti.

Gazdele dedicate nu sunt in general utile decat daca primesti in jur de 500 000 de vizitatori pe luna si dispui de personal tehnic necesar pentru mentinerea si optimizarea serverului. Utilizatorii vor avea acest tip de server pentru ei insisi (dedicat) ceea ce este un mare avantaj mai ales daca ai nevoie de mult spatiu pe disc si daca site-ul tau genereaza mult trafic, sau daca tratezi unele domenii mai sensibile. Pe Internet, securitatea este intotdeauna un subiect cald, este deci important sa alegi un server care asigura securitatea site-ului tau web sau ale aplicatiilor folosite.

Atunci cand vine vorba de gazduire web nu exista gazduire buna si gazduire mai putin buna. Totul depinde de ceea ce este mai bun pentru site-ul tau web. Cu totii avem nevoi diferite. Asigura-te ca stii toate diferentele inainte de a face o alegere.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.