Gramatica si e4Ro

Ma uit ca de ceva timp tot mai multa lume intra le site-ul e4Ro ca sa invete cate ceva despre gramatica, de exemplu ieri a intrat fiica unui prieten de pe FaceBook, pentru ca avea dubii daca se scrie cu un i sau cu doi. Evident ca varianta corecta este mereu cea cu doi i, indiferent de situatie! Asa e in limba romana, nu-i asa? Nu e chiar greu, macar in cazurile in care nu avem doua sau mai multe variante. Iar cele mai multe greseli gramaticale se fac legat de cuvantul fiica, deoarece multi sunt tentati sa scrie cu un singur i!

Gramatica si e4Ro

Cum reusesc unii sa se incurce cand vine vorba de as sau asi, nu stiu – cert este ca vad ca multi au dubii, asa ca le spun din start, asii sunt cei de la carti, deci ai patru asi in mana, in schimb as vrea sa scrieti corect de acum inainte, ok? Hai ca nu-i chiar asa de vrea gramatica asta, bat-o vina! Acum ca mi-am adus aminte, am promis ca o sa incep cat de curand si lectiile despre cuvinte, expresii, etc. ca sa invatam sa vorbim corect si sa stim sensul unor expresii uzuale.

Sper ca nu o sa diluez prea mult continutul site-ului e4Ro, ca sa pierd cititorii deja existenti, mai ales ca multi vad ca ne viziteaza mai des, deci revin cu drag la noi pe site. Sper sa nu fac o greseala si s ama extind mai mult decat imi permite plapuma, dar cu siguranta ideea este tentanta, mai ales daca vreau sa ajung mai repede la cele 1000 de articole pe care le am in plan. Luna asta deja am scris pana azi doar, 47 – cat mai este pana la 50? Cu siguranta azi mai scriu trei si astfel luna ianuarie va fi una productiva din punctul de vedere al articolelor scrise, sa speram ca in curand si in ceea ce priveste numarul de cititori!

Gramatica

Lecții de gramatica pentru cine are nevoie

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.