Ce greseli fac cei ce se promoveaza pe FaceBook

De ceva vreme toti vor sa-si faca reclama pe FaceBook din diverse motive: sa zicem ca ai deja un public targetat daca esti in anumnite grupuri, un public mult mai larg decat propria pagina sau profil de pe FaceBook, sau pur si simplu ca asa crezi tu ca se fac afacerile azi, postand repetat, de cele mai multe ori zilnic peste tot unde ai acces. Daca la primele doua este ok, la al treilea evident ca nu va merge treaba. De ce? Pai pentru ca fie nu se vor aproba postarile, fie grupul nu este gestionat, deci nu aduce beneficii, toti posteaza si nimeni nu citeste!

Ce greseli fac cei ce se promoveaza pe FaceBook

Ce trebuie sa stie micii afaceristi de pe FaceBook: aici este un spatiu virtual care functioneaza dupa modelul real. Adica daca in viata reala poti lipi afise pe stalpi, care sunt astupate de alte afise si tot asa, la fel este si pe reteaua de socializare. Asemanarea merge mai departe: ai nevoie de publicitate? Discuti cu proprietarul grupului, la fel cum o faci la o publicatie, revista, ziar. DA, de cele mai multe ori NU este gratis pubicitatea.

Greseala 1: incearca sa publice mocca! DA, daca merge e ok, dar daca nu, gandeste-te ca pana la urma cine a facut un site, o pagina sau un grup si a adunat cateva zeci de mii, sau sute de mii de romani pe ele, a muncit ceva. Daca s-ar rezolva cu o clipire din ochi, ai face singur, nu-i asa? DA, FaceBook e gratis, la fel ca si aerul. Poti respira gratis, dar asta nu-ti aduce clienti. Iar daca respiri aerul meu – la figurat vorbesc – nu mai e gratis. Adica daca intri in magazinul meu, o fi oxigenul gratis, dar nu si marfa.

Greseala 2: Aroganta. Multi afaceristi cred ca daca te ratoiesti la cineva ai ceva de castigat. Nu ai, garantat. De pierdut? Posibil ca DA, daca nu acum, mai incolo. [ Va urma … ]

Reclama-Facebook

Ce greșeli fac cei ce se promovează pe FaceBook

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.