Gripa spaniola versus coronavirus

Nu stiu ce va urma cu aceasta epidemie [ sau ma rog, pandemie ] de coronavirus, unii medici italieni o asemuiesc cu gripa spaniola, chiar daca numarul celor decedati pana acum nu a ajuns la un numar comparabil cu cel a celor ce au ghinionul sa sfarseasca in accidente auto. Problema principala este rapiditatea cu care se raspandeste, dar si mai grave sunt masurile care trebuiesc luate ca sa stavilim numarul mare de imbolnaviri. Se inchid granitele? Habar nu am, eu marti voi trece granita si voi reveni in Romania pentru probleme personale. Vorbim atunci.

Gripa spaniola versus coronavirus

Ma framanta si ce se va intampla cu valutele, ce va fi cu alimentele la fel ma ingrijoreaza. La marketurile de langa mine e liniste, totul decurge normal. Pana cand? Colac peste pupaza pe 18 expira revizia tehnica la masina, am si asta pe cap. Se va ajunge la peste 2000 de cazuri si vom trece la alt nivel de securitate?

Pana unde va escalada aceasta problema? Ce repercursiuni vor fi? Atat economice cat si pe plan personal? Fac fata spitalele? Ma indoiesc, cel putin daca e vorba de cele de la noi. Este comparabila epidemia de acum cu cea de pe vremea gripei spaniole? Atunci numarul victimelor s-a ridicat la milioane, azi vorbim de sute sau mii pe intreg mapamondul. China si SUA au un numar mare de cazuri deoarece sunt tari cu o populatie mare, Gibraltar pe de alta parte este tara unde nu s-a inregistrat niciun caz. Putem trage concluzii acum? NU, e prea devreme, dar nici sa zicem ca nu vom fi afectati de urmarile acestei pandemii nu putem zice.

coronavirus

Gripa spaniola versus coronavirus

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.