Ii raspund lui Selly care a picat BAC-ul

Desi cu siguranta Selly nu va trece pe aici, al sa-i raspund la clipul sau legat de BAC. DA, Selly a picat BAC-ul, pentru ca nu a inteles nimic din ceea ce inseamna scoala. Hai sa vedem ce ne zice inca din primele secunde. Scoala nu te pregateste pentru viata! Minune, daca vreau sa fiu un istoric bun, lectiile din liceu imi sunt de folos, sau daca vreau sa fiu un chimist bun, un matematician bun, scoala ma ajuta. A, nu ma ajuta daca fac liceul teoretic dar eu vreau sa devin vlogger. Mi-am gresit liceul, nu am ales ce trebuie.

Ii raspund lui Selly care a picat BAC-ul

Lectiile de la limba romana nu sunt ok, pentru ca nu-i asa nu sunt interesante comentariile, dar gramatica? Aia pe care nu o prea stie nimeni, aia o fi buna? Unde e de fapt problema? La faptul ca daca ai o parere personala legata de subiectul de comentat, nu e apreciata parerea ta. Pai poate nici nu merita punctata, sau din start orice parere personala e perfecta si merita macar un 9 cu +?

Cum vede Selly prezentul? Pai prin telefoane si tablete, prin vlogging, YouTube, etc. Asa, dar daca nu vreau sa devin vlogger ce fac? Daca imi place matematica, vreau sa ajung un mare matematician, nu ma duc la mate-fizica? Sau daca vreau sa ma fac mare specialist in limba franceza, nu merg eu la un liceu de limbi straine? Zic si eu, nu dau cu parul.

Am vazut subiectele la matematica de la diverse specialitati. Pai le fac si acum dupa 40 de ani de la BAC, iar mie mi-a prins bine matematica, am lucrat ca inginer proiectant de nave maritime. Stii unde sunt acum? In Norvegia si mi-e foarte bine. Vrei sa devii artist, nu mai bine te duci la liceul de muzica? Intreb si eu. Dar noi ne ducem la cel mai bun liceu din oras, ca suna bine. De ce nu te duci la o scoala profesionala? Sa inveti o meserie.

Asa ca draga Selly, o fi matematica perimata, ca asa crezi tu. Dar nu este, iti zice un inginer. Limba romana e naspa? NU, doar ca sunt niste cerinte, asta te pregateste pentru viata, sa stii sa respecti cerintele sefilor. Plus ca pana la urma nu or fi nici comentariile alea chiar asa de lipsite de sens. Nu e ok scoala din localitate? Mergi la aia care e buna, in Elvetia e ok? De aia traim asa cum traim ca e BAC-ul cam aiurea, in rest daca era la liceu cum voiau elevii, sa vezi ce depaseam de mult Suedia si Norvegia.

Nu or fi toate roz, da si tonul ala ca e totul naspa si uite de aia nu stiu astia ca se zice e mai multe si nu sunt, e de la discutiile despre Capra cu trei iezi. A, sa studiezi tu de capul tau, asta chiar ar fi sfarsitul invatamantului. [ Daca am scris ceva incorect, e pentru ca am avut Fratii Jderi la BAC, sa se stie! ].

Selly a picat BAC-ul

Poate vrei sa citesti si:

One comment

  • Ramona Georgescu

    Tinerii au si ei parerea lor, de care trebuie sa se tina cont, asa e normal si democratic. Pe de alta parte, liceul de mate-fizica nu e normal sa te pregateasca sa devii vlogger, ziarist sau avocat. DA, avem licee prea putin sepcializate, asta e adevarat. Scolile de meserii si colegiile nu sunt ceea ce trebuie, dar oricum daca ai face fata cerintelor la zi, nu ai iesi cu siguranta incult. Poate ca nu sunt ok programele, dar nici elevii nu-si dau nici 10% interesul sa invete ceva. Selly se vede ca a invatat, daca la 60 de ai o sa zic sa ca scoala nu a fost ok, o sa-l cred. Pana atunci, astept sa vad si ce zic aia cu multe scoli la activ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.