Imi place sau nu, trebuie sa trec la HTTPS

Nu stiu daca era obligatoriu sau nu, dar cumva am ajuns sa trec la HTTPS pe majoritatea site-urilor. Cumva am primit niste certificate de la cei de la hosting, asa ca am de fapt doua variante la site, iar google s-a apucat sa le indexeze pe cele cu HTTPS, deci chiar daca de fapt nu am pierdut trafic [ asa zic eu, dar parca ceva scaderi sunt ], odata instalate aceste certificate SSL ma vad obligat sa intru in rand cu lumea civilizata. Minunea a fost ca m-am descoperit pe locul 1 in SERP cu un site pe varianta HTTPS, desi eu ma chinuiam sa nu o indexez.

Imi place sau nu, trebuie sa trec la HTTPS

Mai e ceva ce ar trebui de spus despre HTTPS, ca sa apara lacatelul verde ar trebui sa treceti la un certificat platit? Ma uit ca la unele site-uri nu apare lacatelul ci un i care avertizeaza ca nu e taman securizat site-ul, desi protocolul este https. Asadar nu am facut totul chiar ok, dar macar am intrat pe linia dreapta. Cel putin in acest moment nu-mi permit financiar sa fac 100 de certificate SSL cu plata, asta e.

Oricum mai bine cu un certificat gratuit decat sa scrie sus la adresa [ nesecurizat ], nu-i asa? Nu mai zic ca ma exaspereaza si WordFance asta cu tot felul de logari la care tara e alta decat cea corecta! Nici azi nu i-am dat de cap, dar asta e, numai cine nu munceste nu stie ce-s alea greutatile vietii de webmaster facut la scoala vietii, pe genunchi.

site https

Îmi place sau nu, trebuie sa trec la HTTPS

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.