Imnul României „Un suflet de roman” de Adrian Toader

Academicianul Adrian Toader propune un nou imn pentru Romania, eu zic ca e bun dar cam lung si cu cateva modificari ar fi perfect, fata de vechile variante. Multi din romanii pelcati se bucura ca se aminteste si de romanii plecati de acasa, insa cam nimic despre cei ce sunt in afara granitelor, inclusiv in Republica Moldova si Timoc. Eu zic ca putin curaj nu strica, pana la urma este imnul tuturor romanilor.

Imnul României „Un suflet de roman” propus de Adrian Toader

Muzica apartine nemuritorului Anton Pann, deci nu cred ca exista probleme de „licenta”, versurile fiind ale Adrian Toader, Ph.D. ( nu am inteles ultimile initiale, dar asta e alta treaba). Daca nu l-ati ascultat pana acum, incercati aici versiunea oficiala. Ce mi-a placut este ca am scapat de Traian si de descendenta noastra romana, insistand pe stramosii nostri directi – dacii. Acum stiu ca exista si discutia academica legata de daci si traci, dacii nefiind de fapt un popor ci se pare ca este numele tracilor din Banat. Asa o fi, stam mereu cam slab la partea istorica – demonstrabila.

Revenind la imn, asa cum spuneam – putin scurtat si cu o referire la toti romanii din spatiul carpato-dunareano-pontic. Numele pare bun, ”Un Suflet de Român” – pana la urma sufletul este etern, restul este trecator.

Recunoasc ca m-a impresionat interpretarea studentilor de la Cluj care merita tot respectul. Vor reactina autoritatile? Ce o sa fac eu? O sa-l distribui pe FaceBook, pentru ca in clipa de fata, pe YouTube are sun 30.000 de viziualizari – daca ajungem la 1 milion, cred ca deja putem avea o concluzie de la ascultatori si putem incerca o „infuentare” a autoritatilor!

Romania-Mare-imn-nou

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.