Imperiul Leilor Episodul 1

O emisiune de antreprenoriat e mereu bine venita, nu stiu cati idealisti se vor realiza cu ajutorul emisiunii Imperiul Leilor insa avand in vedere ca e la Pro TV, cred ca le va da un impuls micilor investitori. Niste tineri cofetari au reusit sa se asocieze cu leii pentru a vinde dulciuri. Sa primesti 120 de mii de euro si sa fii asociat cu un leu e ceva. Asa ca mi s-a parut o emisiune buna, chioar daca ideile nu au fost extraordinare. Cel putin primele doua. Sper sa aud de o parte din participanti si peste 10 ani.

Imperiul Leilor Episodul 1

Cateva concepete interesante, pachete din usa in usa – de astea am mai auzit, nu pentru studenti, insa deja curierat avem, cred ca primii afaceristi ar trebui sa se reorienteze, ladita cu dlciuri e o idee interesanta, mai exista si ladita cu legume. Cei doi soti si-au aranjat viitorul, pentru ca au deja o piata asigurata. Cei cu vinul ce sa zic? Winefull? Ma mir ca s-au gandit la marketing si la bani multi investiti in asta. Multi cred ca a investi bani veniti de la investitori in marketing fara a avea o piata mare la indemana, o sa le aduca succesul. Uite ca s-a gasit cineva care sa dea 115.000 de euro!

In 46 de minute doua afaceri pe picioare cu investitori. Una cu dulciuri si alta WineFull. Nu a inceput rau de loc emisiunea. Dar stai sa vezi ce a urmat! Urmatorul concurent nu voia nimic mai mult decat sa faca un castel imens in Bucuresti. Teren? Bani de constructie? Omul voia putin, 100 de milioane de euro ca sa faca un castel in buricul Bucurestiului. Unul modern. La asta nu s-a mai gandit nimeni, cel putin prin Europa, ca arabii fac asta doar ca le zic hoteluri de lux.

Deci daca a picat castelul ce a urmat? Biciclete din bambus laminat. Oare a convins baiatul macar unul dintre lei. Nu poti sa zici ca nu suna bine o bicicleta electrica din bambus. Totusi o bicicleta de 1200 de euro – ma refer la una simpla, fara viteze, fara varianta electrica, mie mi s-a parut scumpa. Omul a muncit din 2012 la proiect, ceea ce arata ca cel putin el crede in proiect. Iar in el a crezut si partenerul din SUA, aia sunt mai visatori putin. Dar leii ce au zis? Imperiul lor s-a marit cu o afacere cu biciclete din bambus? Culmea ca oferte au fost doua, dar patronul le-a refuzat. Ca sa vezi ca se poate si asa. Omul nostru a refuxat 300.000 de euro de la Mohammad sau 80.000 de la Cristian si a decis sa mearga pe propriile picioare.

Cand vrezi in visul tau si nu vrei asociati parca te apropii de filmul ala Reteaua de socializare, cand Mark si-a luat spuma doar epentru el. Asta e viata, doar ca ala a ajuns mai intai sus si pe urma a refuzat.

Imperiul leilor

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.