Impozitare venituri AdSense

Teoretic veniturile din AdSense se impoziteaza iar aici depinde de forma ta de organziare, persoana fizica, PFA sau SRL [ dar si alte forme de organizare ca entitate ], lucru care trebuie specificat si in contul tau de AdSense [ adica poti avea cont si pe persoana juridica! ]. Discutia este destul de lunga, referitor la corectitudinea impozitarii ], dar asta este cu totul alta discutie. Chiar si in cazul in care esti nerezident in Romania dar banii intra intr-un cont bancar romanesc [ momentan cei cu incasarile prin Western Union sunt cat de cat mai ocoliti, dar cand sunt sume mari primite lunar, deja se schimba treaba! ], tot ar trebui sa declari aceste venituri si sa platesti impozit la stat!

Impozitare venituri AdSense

Impozitarea venitruilor din AdSense difera dupa forma de organizare, daca esti persoana fizica ai un regim, ca persoana juridica altul – iar aici difera de la PFA la SRL ]. Deci chiar daca angajatorul tau [ platitorul ] este in Irlanda, iar veniturile se incaseaza de catre ei de la rezidentii din alte tari [ sa zicem ca nu ai trafic din Romania ], esti cetatean roman si primesti banii la o banca din Romania. Cam asta e logica. Deci va trebui sa platesti impoztele aferente veniturilor.

Ce e mai rentabil? Pai persoana fizica e varianta mai simpla, in ideea ca declari veniturile pe anul precedent, vine decizia de imozitare si tu platesti impozitele. Aici e o discutie ce anume platesti in afara de impozitul pe venit [ 16% ] si sanatate [ ar mai fi pensia ]. Adica  platesti un procent marisor, dar asta e.

Impozite venituri AdSense la SRL: 3 % impozit pe venit [ nu e mult ], 5% impozit pe dividente – dezavatajul de a nu cheltui banii incasati daca nu esti si salariat la firma ta, la acre se adauga % pentru sanatate si alt % pentru pensie. [ Aici am dubii la valaoarea pentru 2020 si daca se platesc ambele sau doar sanatatea este obligatorie! ]. Oricum SRL-ul este cea mai ieftina optiune. PFA-ul are impozitare forfetara, se regularizeaza apoi din cate stiu eu. Daca nu ai venituri constante – nici nu prea ai cum la cum merg treburile in blogging, as merge pe persoana fizica simpla! Cat ai de dat, dai! Atentie! Pune minim 25% din incasarile lunare deoparte ca sa nu te trezesti ca nu ai de unde plati impozitele!

Performante AdSense

Poate vrei sa citesti si:

One comment

  • George

    Eu am optat pentru persoana fizica, e cam mare impozitarea pentru ca te obliga sa platesti pe langa 10% inpozit pe venit si CAS si CASS [ daca nu esti angajat parca ]. Oricum, asta e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.