In timp ce unii se cearta PSD rade de ei

Ma uit cum in ultima vreme in Ardeal se tot cearta unii romani cu unii maghiari, incepand de la intrebarea antica cine-a fost primul in Ardeal si pana la ce credinta e mai faina, intrebare pusa evident de atei. La ultima intrebare maghiarul va zice ca el este ateu, ca se trage din maimuta dar ca reformatii sunt painea lui Dumnezeu. Asa-s ei, un pic frustrati, dar nici fratii mei nu-s mai prejos, de zeci de ori le aduc aminte de Decebal, de Burebista si apoi imediat trec la IP si Treznea.

Ma mir cum nu vede nici unul ca in timp ce UDMR sustine toate hotiile lui Dragnea, ei se plang tocmai de cei pe care-i sustin reprezentantii lor. Oare nu vad, sau nu vor sa vada? Ma mai mir ca ardelean cum de la mine in localitate e pace, dar pe FaceBook e atata lupta pentru ce? Pentru nimic, caci nimeni nu castiga nimic, ci doar intretine artificial o stare de conflict interetnic.

Am ajuns sa vad cum se cearta maghiarii cu romanii pe religie, ca uite vezi reformatii sunt mai altfel decat ortodocsii, ca unii au Boboteaza si alti o au, da nu e cu apa sfintita. Adica pe ei cand ii unge cu mir e ok, la ortodocsi cand e apa sfintita e o chestie facuta cu popa. Cateodata am impresia ca de fapt aici sunt serviciile, altceva nu poate fi, nu pot fi maghiarii asa de incuiati incat sa nu vada ca spun prostii. Mai vin unii si vor independenta Ardealului, ma mir ca nu vor sa facem iarasi orase stat – nu de alta, dar in Germania avem asa ceva – nu chiar stat, dar ma rog, orase cu statut de land. Poate nu le-0ar strica putina aghiazma, ca prea li s-a pus ceata pe minte!

Pastor reformat

In timp ce unii se cearta PSD rade de ei

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.