Indicele dezvoltarii umane

Cel mai important indice cand vine vorba de situatia economica – sociala si altele, este Indicele dezvoltarii umane sau Human Development Index. Hai sa vedem pe unde ne aflam noi romanii si unde sunt alte tari, in 2013, anul recesiuni si crizei pe toate planurile. Pe primul loc, asa cum ne si asteptam a ramas Norvegia. Uramata la mica distanta de Australia si Statele Unite ale Americii.

Revenim in Europa, cu locurile patru si cinci, ocupate cum era iarasi de asteptat, de Olanda si Germania. Romania se afla pe locul 56, e binisor putem spune, iar daca vreti sa vedeti harta lumii, ai la indemana topul mondial aici. Cu cat e mai inchis la culoare, cu atat mai bine!

Interesant este ca pe 55 se gaseste Rusia, iar tara noastra sora – sau frate – pe 113. Cam aiurea pot sa spun. Dar daca ne uitam ca Ungaria, la granita Romaniei are HDI ce o situeaza pe locul 37, parca nu ne mai vien sa radem.Dar ca intodeauna, sutem urmati de Bulgaria, ce ocupa locul 57.

Candva radeam si ii spuneam sotiei sa plecam in Cuba, nu e departe de Romania, e pe locul 59, deci daca tinem cont ca acolo nu platesti incalzirea, iar cu banii de pe un apartament din Romania, poti trai acolo 50 de ani ca boierul, eu optez pentru Cuba!

Human Development Index

Human Development Index

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.