Internetul ii face pe oameni lenesi

Candva, oamenii traiau pe pamant si se bucurau de fiecare clipa. Mergeau regulat la munca, petreceau mult timp cu rudele, mergeau si admirau frumusetea naturii. Nimic nu-i putea opri, dar in curand s-a intamplat o minune numita „Internet”. Si ce a adus cu el? Se zice ca o multime de noutati au venit odata cu el.

Pe de o parte, internetul prezinta diverse avantaje, de exemplu, nenumarate informatii din diferite domenii de viata. Pe de alta parte, aceasta noutate prezinta o multime de probleme si, in special, ii face pe oameni lenesi. Care sunt motivele acestor dificultati si poate fi imbunatatit ceva? Aceasta este intrebarea actuala si importanta care ne ingrijoreaza intotdeauna.

In primul rand, internetul ofera oamenilor posibilitati nesfarsite care le fac viata mai usoara. Astazi nu mai avem nevoie sa ne grabim sa lucram, deoarece putem lucra cu usurinta de la distanta. De ce te trezesti devreme dimineata si fugi in graba cand poti dormi mult si ramai nepasator? Acest stil de viata ne elibereaza de nevoia de a iesi afara si de a respira aer curat. Evident, oamenii in acest caz devin monstri de casa.

In al doilea rand, oamenii isi inlocuiesc adesea prietenii reali cu conversatii online. Nu se mai intalnesc intr-un parc, cafenea sau cinematograf. In schimb, trimit mai multe mesaje SMS si astfel afla informatii despre oameni dragi. Nu mai au nevoie de imbratisari, emotii si priviri reciproce. Deci, poti sta culcat in pat toata ziua si sa nu faci miscari. De data aceasta, persoana se transforma treptat intr-un animal de companie sloppy.

In al treilea rand, astazi nu este nevoie sa mergi chiar si la magazin sau sa cumperi diferite obiecte. Exista magazine de pe internet, care ofera produse alimentare, imbracaminte, articole de uz casnic. De ce sa rataciti pe strada si sa pierdeti energia cand totul poate fi rezolvat facand clic pe mouse? In plus, toate achizitiile sunt livrate de curieri, astfel incat oamenii trebuie doar sa deschida usa si sa se bucure de fericire.

In concluzie, trebuie subliniat faptul ca viata noastra a devenit mai usoara datorita lumii virtuale, dar toata lumea a pierdut dorinta de a se ocupa cu ceva. Nu trebuie sa uitam niciodata ca inactiunea si pasivitatea ne distrug personalitatea. Asa ca haideti sa folosim corect acest cadou pentru a evita degradarea.

Internet

Internetul ii face pe oameni leneși

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.