iRomania – Romania te iubesc

Povestea cu Rosia Montana e veche, la fel si cea cu gazele de șist de la Pungesti, iar despre Chevron stim deja ce si unde bate. Toate-s vechi si noua toate, insa ceva ma pune pe ganduri: de cati oameni este nevoie – dupa mintea lui Ponta si alui Crin – frunza verde se suspin, ca sa fii luat in serios in Romania?

Pana la urma, daca mii de romani din tara si strainatate nu vor nici cianuri si nici exploatari prin metoda „Fracturarii Hidraulice”? Ce e de facut? Unii incaseaza comisioane grase, omul de rand sufera, iar nimeni nu raspunde la o intrebare banala: De ce anumite tari au renuntat la extragea gazelor de șist ?

Citez dintr-o declaratie aparutra cu ceva timp in urma, legata de o tara „ceva mai dezvoltata” decat Romania in ceea ce priveste democratia:

Ieri guvernul german si majoritatea parlamentara care-l sustine au retras din parlament legea care ar fi facut posibila explorarea si exploatarea gazelor de sist.

Oare de ce? Nu au si nemtii nevoie de gaz? Le place sa importe de la rusi? Actualul guvern, ca si cele care l-au precedat, au impresia ca suntem o tara de iobagi, care trebuie sa-i urmam, indiferent de ceea ce fac, indiferent daca ne convine sau nu. Cand lumea iesea in strada impotriva lui Boc, erau destepti si trebuia sa se tina seama de ei, acum cand tot aceiasi oameni ies in strada, s-a schimbat ceva, nu mai sunt „demni” de a fi ascultati? Poate cineva [de la putere] sa explice asta?

Romania te iubesc

Romania te iubesc

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.