La Bucovina

     “N-oi uita vreodata, dulce Bucovina,/ Geniu-ti romantic, muntii in lumina,/ Vaile in flori,/ Rauri resaltande printre stance nante, /Apele lucinde-n dalbe diamante/ Peste campii-n zori.

                                                          ( Mihai Eminescu – “La Bucovina” )

       Mihai Eminescu ne exprima prin poezia sa atasamentul fata de zona situate in nordul tarii. Pana si marele autor, a marturisit in aceasta poezie faptul ca si-ar dori ca niciodata sa nu plece de aici, ramanand pe veci  “Bucovina mea! “ .

     Prezentare

      Bucovina este renumita pentru zonele in care paraurile sapa in stanci, pentru imaginea pitoreasca a oilor ce pasc pe valea unui munte, pentru apropierea fata de Dumnezeu, mai ales prin manastirile construite. De la Probota, pana la Putna; de la Vatra Dornei, pana la Dragomirna, regiunea este impanzita de numeroase peisaje , ce va vor impresiona inca de la prima calatorie aici.

    Atractii turistice

      Stefan cel Mare a avut un atasament deosebit pentru zona aceasta, dovada fiind legenda, conform careia domnitorul ctitorea cate o manastire dupa fiecare razboi castigat. Manastirile Putna, Dragomirna, Voronet, Volovat, Humor, Marginea, Slatina, Moldovita sunt doar cateva dintre lacasurile de cult, in care apropierea fata de fiinta divina este mai aproape si mai sincera, decat niciodata. Orasele representative acestei zone sunt  Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Solca, Radauti si Vatra Dornei, localitati in care obiectivele istorice se imbina cu elementele moderne, unde se pot face multe activitati ( ski, mountain biking, mountain walking, si multe altele).

        La Radauti exista o gradina zoologica cu traditie in tara noastra, in care sunt expuse mai multe animale, printre care lei, tigri, cai, ponei, vulpi, ursi, lame,  si multe altele. La Cacica (intre Marginea si Gura Humorului) exista  o salina realizata cu muncitori din Imperiul Harbusgic, in jurul anului 1800. Intre localitatile Moldovita si Argel, inca mai este posibila calatoria cu mocanita, un tren vechi, ce are o locomotiva cu aburi. Zona Dornelor este renumita pentru rezervele de apa minerala, oferita spre imbuteliere, fiind consumata de oameni din toata Romania.Toate acestea  sunt sub stricta supraveghere a masivului Rarau, situat langa Campulung.

        In orasul, resedinta de judet,  se gaseste Cetatea de Scaun a Sucevei, ce a fost o perioada lunga de timp capitala regiunii istorice a Moldovei. De asemenea, puteti vizita si Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, un Muzeu al Stiintelor Naturii, un Muzeu de Istorie, insa toate acestea sunt completate de  privelistea deosebita a orasului pe timpul noptii.

 Originalitate

       Originalitatea Bucovinei este data de  frumusetea unor zone, ce nu mai sunt inalnite in restul tarii. De asemenea, oualor incondeiate la Moldovita ofera un impact deosebit asupra turistilor, mai ales in perioada sarbatorilor Pascale, deoarece acestea necesita foarte multa munca, iar rezultatele sunt absolut superbe.Pastravul afumat in cobze de brad, la Ciocanesti este delicios,fiind o specialitate. Ceramica dacica de la Marginea este unica pe tot teritoriul Europei, obiectele realizate, putand fi utilizate in mai multe activitati cotidiene.

       Ii invit pe toti oamenii, ce sunt in cautarea frumosului si a deosebitului sa viziteze Bucovina, intrucat sunt sigur ca nu vor regret acest lucru!

Content Writer Sergiu I.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.