Lectii de utilizare a site-urilor de socializare

Deja site-urile de socializare au devenit o platforma unde romanii se intalnesc pentru a socializa, dar si pentru a gasi raspunsuri la anumite intrebari. Asa au aparut grupurile de interese, asociate de multe ori cu pagini. Doar ca nu toti au inteles cum functioneaza acestea. Sa spunem ca suntem in grupul unei comunitati din diaspora si cautam un notar roman. Trecand peste faptul ca de fapt asta nu ne ajuta decat prin faptul ca acest notar vorbeste romaneste, el fiind de fapt o institutie a statului in care se afla, multi nu gasesc casuta de cautare. DA, ea ne ajuta foarte mult, scriem notar roman si cautam ce s-a mai postat pe grup pe tema asta.

Lectii de utilizare a site-urilor de socializare

Ziceam mai devreme ca de multe ori ne-ar ajuta sa ne cautam singuri raspunsurile la intrebari, pentru ca majoritatea grupurilor mari necesita aprobarea postarilor. Putem avea surpriza ca postarea noastra sa se piarda prin multimea postarior ce trebuiesc sterse. Asa ca nu ar strica sa vedem daca s-a mai discutat o tema asemanatoare pe grup. Stiu, e mai usor sa postezi si sa astepti sa ti se raspunda.

Ar mai fi ceva de spus: cand postam, incercam sa lamurim cat mai detaliat problema NU scriem – caut de munca, sau caut transport. Ce vrei sa muncesti, ce calificari ai, in ce zona cauti? Transport, de unde si pana unde, cate persoane, cand vrei sa pleci, etc. Plus ca e util sa mai lasam si ceva date de contact!

Raspunsul la postari. Stiu ca transportatorii au invadat retelele de socializare. Asa ca stau si vaneaza postarile pe tema asta. Nu mai zic ca postand zilnic oferta lor, nu fac decat sa-i streseze pe membri, sau sa ridice numarul postarilor spre aprobare in mod inutil. Daca omul vrea sa plece din Munchen la Vaslui si tu mergi la Craiova, de ce sa pui mereu poza ta de reclama? Ca sa risti sa fii exclus din grup? Sau sa vezi ca ti se interzice sa postezi 7 zile? Lasa datele tale, nu iti face reclama!

Ai o afacere si vrei sa o promovezi? Discuta cu administratorii in ce conditii se poate face asta, nu posta zilnic! Verifica daca ai postari in asteptare, daca sunt mai mult de una, intreaba de ce nu ti le aproba nimeni! Intelegi ca din cauza ta altii raman cu postarea neaprobata? Pentru ca telefonul nu este chiar un instrument de gestionare a grupurilor chiar asa de performant. La 1000 de postari pe zi e nevoie de minim cateva ore ca sa fie analizate, verificate.

Vom reveni si cu alte lamuriri, in speranta ca vom ajuta comunitatile sa se dezvolte armonios, in folosul tuturor! NU tratati moderatorii si administratorii de grupuri ca pe proprii angajati, obligati sa va satisfaca cerinetele! Sunt si ei oameni si au serviciu, familie, etc.

Lecții de utilizare a site-urilor de socializare

Poate vrei sa citesti si:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.