Lectii PhotoShop

Am decis sa renunt la specialistii in PhotoShop si sa incep sa iau lectii de unulsingur, iar pe parcurs sa va zic si voua cam ce am invatat, uite asa poate schimbam impresii si idei de la incepator la incepator si invatam impeuna sa ne facem un baner sau mai stiu eu ce in PhotoShop.

Lectia 1 in PhotoShop

Am sa incep cu rugamintea catre prietenul meu din Ploiesti (se stie el care) sa nu rada de mine, cu siguranta ca o sa spun multe tampenii, o sa fac greseli, dar uite asa invata omul si PhotoShop-ul. Din greseala in greseala la victoria finala! Deci prima lectie este despre layere. Din cate am citit pana acum un layer este de fapt un strat, fix asa cum vopseaua se aplica in straturi, asa lucram si noi in PhotoShop.

Ca la orice program, mergem la Layer => New=>Layer pe care va trebui sa-l denumim cumva ca in poza de mai jos.

nume-layer

Pana aici nimic complicat. Acum incepe munca, va trebui sa desenam ceva, iar aici deja ar trebui sa avem ceva talent, sau sa copiem ceva de la o alta poza. eu o sa merg initial pe chestii copiate si modificate, daca nu vreau sa am doar text si cercuri sau patrate in desenul meu.

Lectia 2 in Photoshop

Lectia doi este despre text, caci la lectia 1 deja talentul ma depaseste iar de scris ma pot ocupa, doar asta fac zi de zi, scriu texte. Cu unealta pentru scris, scriem textul, il selectam si ne apucam sa ne jucam cu el.

cum modificam un text in photoshop

In mod evident ca avem varianta Text orizontal (Horizontal Type Tool) – creaza text orizontal si Text vertical (Vertical Type Tool) – creaza text vertical. Pentru a selecta textul utilizam Horizontal Type Mask Tool sau Vertical Type mask Tool. Apoi faceti ca mine, adaugati umbre! Gata lectiile de incepator, in curand trecem la avansati!

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.